15/07/2024
Najnovije vesti
Sveti-vraci-slava-u-Domu-zdravlja-Valjevo-14-11-2022.jpg FOTO Eparhija valjevska Objektiva.rs

SVETI KOZMA I DAMJAN – HRAMOVNA I SLAVA LEKARA

Autor 14/11/2022

Hram Svetih lekara Kozme i Damjana danas je proslavio hramovnu slavu, koja je obeležena i u valjevskim zdravstvenim ustanovama.

Lekarska slava zajednički obeležena u Dom zdravlja Valjevo koji je ovogodišnji domaćin zajedničkog obeležavanja Svetih Kozme i Damjana za Opštu bolnicu i Dom zdravlja Valjevo.

Episkop valjevski Isihije osveštao je žito i prerezao slavski kolač povodom slave Sveti vrači u Domu zdravlja Valjevo.

Obraćajući se prisutnima u Domu zdravlja, zaposlenima predvođenim direktorkom, dr Bojanom Janković, kao i gostima iz lokalnih ustanova, Vladika je istakao da su Sveti besrebrenici primer kakav odnos treba negovati među narodom, kao i prema Bogu:

“Volimo bližnje i trudimo se svim snagama za njih, uz blagoslov Božji”.

Takođe, Hram Svetih lekara Kozme i Damjana koji se nalazi u krugu valjevske Bolnice, danas je proslavio hramovnu slavu.

Proslava zaštitnika lekarske profesije molitveno je okupila vernike i zaposlene u Opštoj bolnici. Liturgiju je služio Episkop valjevski uz sasluživanje arhijerejskog namesnika drugog valjevskog protonamesnika, Saše Maksimovića i više eparhijskih sveštenoslužitelja uz pojanje pevnice predvođene jerejem Jovanom Novitovićem.

Vladika Isihije je čestitao slavu i blagoslovio one koje leče i one koji se leče. Ovogodišnji domaćin slave je hirurg, dr Dejan Ćesarević.

FOTO Eparhija Valjevska