21/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Završetak nastave već u utorak 6. juna
prazna učionica Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

Završetak nastave već u utorak 6. juna

Autor 01/06/2023

Vlada Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi Euronews Srbija.

“Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju vlade i ddoaje da je zato i doneta odluka da se školaska godina zavrsi 6. juna”, navodi se u saopštenju.

Za one koji žele da rade do 20. juna u tom periodu mogu realizovati dopunsku, dodatnu i pripremnu nastavu, nastavu u prirodi, kao i druge oblike obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

“Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev”, dodaje se u saopštenju.