24/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo Valjevska gimnazija foto Anja Krunić

NBA liga iz ličnog ugla

Autor 01/06/2023

Valjevska gimnazija i Udruženje valjevskih gimnazijalaca, večeras, 1. juna, od 19 sati, priređuju tribinu “NBA liga iz ličnog ugla”. Gosti su Bogdan Bogdanović i Saša Pavlović, razgovor vodi novinar Vladan Tegeltija.

Bogdan Bogdanović, košarkaš, igra na poziciji beka, sada u timu Atlanta hoksa. Proglašen je za Evroliginu zvezdu u usponu 2014. i 2015. Do sada je osvojio Evroligu sa Fenerbahčeom 2017. i uvršten je u idealni tim Evrolige. Član je seniorske reprezentacije Srbije, jedan je od vodećih igrača i sa reprezentacijom je osvajao medalje na skoro svim takmičenjima.

Aleksandar Saša Pavlović je bivši košarkaš, takođe igrao na poziciji beka. Profesionalnu karijeru je počeo u Budućnosti. Godine 2003. je izabran kao 19. pik na NBA draftu, gde je proveo deset sezona, igrajući za: Jutu, Klivlend, Minesotu, Dalas, Nju Orleans, Boston i Portland. Nakon povratka iz NBA u Evropi je još igrao za Partizan i Panatinaikos. Kao član košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore je nastupao na Olimpijskim igrama 2004. u Atini.

Valjevska gimnazija, 19 časova.