28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ZBOG BEZBEDNOSTI ZAVRŠNI ISPIT U 522 ŠKOLE
Objektiva.rs Valjevo

ZBOG BEZBEDNOSTI ZAVRŠNI ISPIT U 522 ŠKOLE

Autor 22/06/2022

Zbog bezbednosti smanjen broj škola na 522 u kojima se polaže završni ispit, navodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da spreman operativni plan za završni ispit, koji se održava 27, 28. i 29.juna 2022.godine.

Činimo sve da predstojeći završni ispit protekne u najboljem redu i da deca budu bezbedna, da to ne bude traumatično iskustvo i za decu i za roditelje. U svakodnevnom smo kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i imamo detaljno razrađen plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školama,” istakao je ministar Ružić.

Ministar navodi da je Republička upisna komisija odlučivala o promeni procedure sprovođenja samog završnog testa i da se, zbog bezbednosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Smanjili smo za oko 60 odsto broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispiti. Taj broj je sada 522 od 1.260 koliko ih je bilo planirano u početku. Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova,” rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će školama polagati završni ispit.

Dodao je da su testovi odštampani, kao i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Želimo da se unapred zahvalimo svima na razumevanju, pre svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se u mirnom duhu pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli“, naveo je Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.