15/07/2024
Najnovije vesti
Objektiva.rs Valjevo Odbojkaški klub Železničar Lajkovac Agencija PR Pristup

ŽELEZNIČAR U POLUFINALU

Autor 14/03/2022

Posle sinoćnih četvrtfinalnih utakmica poznati su polufinalni parovi plej-ofa za odbojkašice: Železničar-Ub i Jedinstvo-Crvena zvezda, ekipe koje su pobedile protivnike i u revanš utakmicama, a prema očekivanju, najneizvesnije bilo je u Obrenovcu.

Očigledna razlika u kvalitetu između Želje i Inđije došla je do izražaja i na sinoćnom gostovanju: lajkovačke odbojkašice su do trijumfa došle prilično lako, rezultatom 3:0 (25:13, 22:25, 25:18). U sastavu Branka Kovačevića najefikasnija je bila Jovana Mirosavljević sa 18 poena, Oluić je osvojila 13, Batinić 12, Savićević 7, Antonijević 6…

Protivnik Železničara u polufinalu biće Ub, koji je u meču sa dosta preokreta pobedio TENT u Obrenovcu sa 3:2. Bez obzira što su Lajkovčanke dobile Ub u svim mečevima ove sezone, komšijski tim poseduje izvanredan kvalitet i iskustvo, postepeno podiže formu, tako da nas očekuju uzbudljive polufinalne utakmice. Za plasman u finale potrebne su dve pobede, a prva utakmica će s eigrati u Lajkovcu.

Crvena zvezda je ponovo dobila Partizan maksimalnim rezultatom, dok je u Sremskoj Mitrovici Jedinstvo prepustilo Sremu jedan set. Veoma teško je prognozirati ko ima veće šanse u polufinalu između Zvezde i Jedinstva, uz malu opasku da su Beograđanke jedine dobile Jedinstvo u oba prvenstvena susreta.

Polufinalne utakmice plej-ofa Superlige Srbije na programu su 22, 25. i 29. marta.