28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ŽETVA MEDALjAMA NA KUPU SRBIJE I TOUR DE FRUŠKA

ŽETVA MEDALjAMA NA KUPU SRBIJE I TOUR DE FRUŠKA

Autor 27/05/2022

Biciklisti Valjevskog Sputnjika bili su među najuspešnijim učenicima na dva takmičenja koja su proteklog vikenda održana u okolini Novog Sada. U subotu, na MTB manifestaciji koju su u Vrdniku vrhunski organizovali članovi BK Invikta bajka Novi Sad, mladi Valjevski takmičari osvojili su ukupno 7 medalja. U glavnoj trci dana, u seniorskoj konkurenciji, mladi Bogdan Angelovski je u nadmetanju sa reprezentativacima naše zemlje osvojio treće mesto što je njegov najbolji rezultat u elitnoj konkurenciji. Uspešni su bili i ostali mlađi članovi BK SPUTNjIK, a naročito su zlatnim sjajem zablistali pobednici Stefan Simović, Natalija Tošić i Mila Starčević.

Srebrnu medalju osvojili su Sava Starčević i Đorđe Pavić kojem je ovo prvo postolje u karijeri, a najmlađa Đurđa Nedeljković se okitila bronzom. Odlični su bili i Dimitrije Jezdić, Aleksa Nedeljković, Stefan Davidov, Pavle Tošić, Lazar Angelovski i Marko Ćesarević.
Na drumskom Kupu Srbije, u nedelju, na brzoj stazi u blizini manastira Kovilj, od Valjevaca najbolji rezultat ostvario je Sava Starčević, koji je u konkurenciji 30-ak takmičara “zbrisao” svoje rivale u maestralnom sprintu čime je najavio dolazak nove generacije koja će nastaviti dosadašnje dobre rezultate u BK SPUTNjIK. Odličan je bio i kadetski reprezentativac naše zemlje – Bogdan Angelovski koji polako ulazi u vrhunsku formu i koji je na ovoj trci sjajnom taktičkom vožnjom bio u vodećem dvojcu koji je bio ispred ostalih rivala, ali se u sprintu morao zadovoljiti drugim mestom, što je na istoj trci, uz plasmane Igora Davidova na osmo i Stefana Davidova na deseto mesto, prema zasad nezvaničnim rezultatima, donelo ekipno zlato za BK SPUTNjIK koji je i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Kupa Srbije.

Na pobedničkom postolju, i to na trećem stepeniku, našla se još i kadetkinja Nikolija Kulinčević koja je i ovim uspehom skrenula pažnju selektora Biciklističkog Saveza Srbije na sebe i koji ju je pozvao na kamp reprezentacije u Šidu sledećeg vikenda. To svakako dokazuje da uporan i kontinuiran dugogodišnji rad mladih sportista i trenera u BK SPUTNjIK donosi odlične sportske rezultate. I ostali takmičari su imali dobre nastupe, a u prvih deset plasirali su se Pavle Tošić, Marko Ćesarević, Lazar Angelovski, Natalija Kulinčević, Natalija Tošić i Marija Ćesarević.
Iz BK Sputnjik naglašavaju da i pored finansijskih poteškoća klub ide na sva takmičenja, da oko 20 mladih sportista redovno osvaja medalje i da je ovako uspešan rad prepoznat od strane vodećih ljudi našeg grada pa su obezbeđena tri kontejnera na stadionu Pećina koje će uskoro biti u funkciji i upotrebi za sve ljubitelje biciklzma u gradu na Kolubari, što će biti lep podstrek i mogućnost da i drugi naši sugrađani se oprobaju u ovom atraktivnom i zdravom sportu koji ima tradiciju dugu od 1885. godine kada je u Valjevu, kao drugi klub u Srbiji, osnovan Valjevski velosipedski klub.
FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru