30/05/2024
Najnovije vesti

ŽRK METALAC NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Autor 05/07/2022

Mlade rukometašice ŽRK Metalac danas nastupaju na državnom prvenstvu koje se igra u sklopu Sportskih igara mladih u Kraljevu. U pitanju su devojčice rođene 2008 godine i mlađe.

” Na prvenstvu učestvuju četiri najbolje ekipe iz Srbije”, kaže za naš portal Ljiljana Novokmet, i dodaje: ” Metalac iz Kraljeva, Nemanjić i ekipa Umčara su pored nas kandidati za najbolje. Konkurencija je jaka, kraljevački Metalac je zvanični državni prvak u ligama mlađih kategorija, a naše igračice su pored brojnih školskih obaveza poput prijemnih ispita za srednje škole uspele da u poslednjih 15 dana treniraju tri puta nedeljno u večernjim terminima u hali sportova. Očekujemo dostojno reprezentovanje kluba i grada, jer je i učešće na ovom završnom turniru veliki uspeh, a ova ekipa obećava jer već imamo dve devojčice koje su priključene prvom timu. To su Dunja Radojičić i Sofija Milovanović, pored njih veoma je perspektivna Dijana Bubanja, zatim Katarina Pavić kao i golmanka Andrijana Rašević, koja iako trenira tek od decembra meseca pokazuje veliki talenat.”

Nakon obavljenog žrebanja mlade valjevske rukometašice igraju prvu utakmicu protiv ekipe Nemanjići iz Požarevca, sa početkom u 08.30, dok se u drugoj polufinalnoj utakmici od 10.30 domaća ekipa Metalca sastaje sa ekipom Umčara.

Pobednici će igrati finalni meč u toko popodneva, poraženi za treće mesto.

Pored ženskog i muškog rukometnog turnira, na sportskim igrama mladih nastupaju i takmičari u odbojci na pesku, atletici i stonom tenisu.

Srećno najmlađim valjevskim rukometašicama. Samim plasmanom među četiri najbolje ekipe u državi, naši ste šampioni.