26/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • 100 DANA VLADE U INFLACIJI, BEDI I NASTAVKU SIROMAŠENJA
Udruzeni-sindikat-Srbije-Sloga-02-08-2022-neophodno-povecanje-plata-i-penzija. Objektiva.rs Valjevo Srbija

100 DANA VLADE U INFLACIJI, BEDI I NASTAVKU SIROMAŠENJA

Autor 12/02/2023

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” prvih 100 dana rada kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić ocenjuju negativno, uzimajući u obzir sve manju kupovnu moć građana, posebno osnovnih životnih namirnica i kontinuiranog prebacivanje fokusa sa ekonomskih problema na političke.

Iako će ovog meseca penzioneri, zaposleni u javnom sektoru i privatnom dobiti povećanja, ona su nedovoljna na dosadašnej efekte inflacije, koje se ogledaju u sve skupljim režijama prema državi (struja, komunalije, grejanje…),a na prvom mestu hrane, koja je u pojedinim segmentima nerazumljivo skuplja u odnosu na zemlje u okruženju i u Evropi.

Takođe zabrinjava i podizanje referentne kamatne stope od strane NBS i stope na kreditne olakšice, što ukazuje na dalji rast inflacije i podizanje cena, što već uveliko izaziva ogromno nezadovoljstvo kod zaposlenih i penzionera, posebno onih sa najnižim primanjima.

Pozivamo premijerku Anu Brnabić, kao najodgovorniju osobu da težište politike Vlade koju predvodi usmeri ka hitnom rešavanju egzistencijalnih ekonomskih problema građana Srbije, onih građana od kojih ona i njeni ministri primaju platu.

Posebno da se angažuju na smirivanju inflacije i nekontrolisanom divljanju cena, umesto da narodu serviraju nekakve “borbe” sa unutrašnjim i spoljnim neprijateljima.

Zato, svoju borbu, gospodo ministri, zemlje “ekonomskog tigra”, usmerite prema borbi protiv inflacije, trgovačkih kartela koji nekontrolisano dužu cene i enormno se bogate, a ne da gladnom narodu svakodnevno u svojim obećanjima o boljem životu nudite bajke i nerazumne projekte izgradnje stadiona, rušenja mostova, izmeštanja Zoološkog vrta u Beogradu i slično”, navodi Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.