28/05/2024
Najnovije vesti
Jazz-fest-17-do-19-novembra-2022.jpg

38. VALJEVSKI JAZZ FEST 2022.

Autor 09/11/2022

Ovogodišnji, 38.Valjevski Jazz festival biće održan od 17. do 19. novembra 2022. godine, od 20 sati, u Centru za kulturu Valjevo. Tom prilikom nastupiće regionalne i domaće zvezde tradicionalnog i modernog džeza, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva. Prodaja ulaznica počinje 14. novembra.

Prve večeri, u četvrtak, 17. novembra, je “Veče valjevskog džeza”. Nastupaju: Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, Pilot blues band, ABV bend, Blue train band, Mehanički balet, Musical doctors i Midnight buzz.

Uobičejeno, druge večeri valjevskog Jazz Festa, u petak, 18. novembra, je koncert BIG benda RTS-a sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi. Iste večeri nastupa Nenad Vasilić trio.

Završne večeri 38. valjevskog Džez festa, u subotu, 19. novembra, nastupaju Vladimir Samardžić trio, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, zatim gitarista Vlatko Stefanovski i Mokhtar Samba.

Prema rečima umetničkog direktora 38. Jazz Festa, Milana Đurđevića: “Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku jazz atrakciju – iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama.

Moto “New Jazz moment” opisuje razvojne pravce jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, a ovogodišnji valjevski Jazz Fest je pod simboličnim sloganom “Vreme za buđenje”.

Ulaznice za drugo i treće veče 38. Jazz Festivala u Valjevu su u prodaji od 14. novembra, na blagajni Centra za kulturu; radno vreme blagajne je od 9 do 11 sati i posle podne, od 17 do 20 časova. Za prvo “Veče valjevskog džeza” ulaz je besplatan, dok je cena pojedinačne ulaznice za 18. kao i za 19. novembar po 600 dinara. Komplet za obe večeri košta 1000 dinara.