12/04/2024
Najnovije vesti

ZAVRŠEN JE 37. JAZZ FEST

Autor 28/11/2021

Sjajnim nastupom Kaliopi i Edina Karamazova, a potom i Vasila Hadžimanova sa svojim bendom, sinoć je u Centru za kulturu završen 37. Jazz fest.

Iako na brzinu spremljen, ni ovoga puta nije podbacio. Naprotiv. Sabirajući utiske može se reći da su sve tri večeri bile veoma uspešne. Valjevski muzičari otvorili su festival tradicionalno i dali sve od sebe da se predstave publici u najboljem svetlu. I uspeli su u tome.

Valjevska publika za koju svi muzičari tvrde da ima istančani ukus aplauzima je nagradila valjevske muzičare.

Drugo veče pripalo Vladi Maričiću sa njegovim kvartetom, Leni Kovačević i niškom Eyotu. O Vladi Maričiću ne treba trošiti mnogo reči. Jedna reč je dovoljna- sjajno. Lena Kovačević je definitivno ljubimica valjevske publike. Sjajnim glasom i otvorenom komunikacijom sa publikom doživela je ovacije na otvorenoj sceni. Niški bend Eyot je takođe dobro zagrejao dlanove prisutnih. Odličan nastup. I odlično drugo veče festivala.

Šlag na torti bilo je završno veče, a po broju prisutnih i najposećenije. Kaliopi i Edin Karamazov potpomognuti gitaristom Damjanom Stanišićem iz Loznice doveli su atmosferu do usijanja. Nastavak večeri uz Vasila Hadžimanova nije doneo ništa manje uživanje. Perfektan nastup sa sjajnim solo deonicama učinio je da vreme prosto proleti. Iznenađujući je i prvi profi nastup bubnjara Đurađa Đuričića. Momak je nedavno napunio 18 godina, a svojom svirkom najavio je da će se za njega tek čuti.

Generalno gledano, za kratko vreme dobro je odrađen festival, a bilo je i krajnje neizvesno da li će uopšte biti održan. Publika nije ni ove godine izneverila, mada je zbog epidemioloških mera broj posetilaca bio znatno redukovan. I ma koliko mišljenja bila podeljena – Valjevo voli džez, Valjevci vole džez festival. I zato opstaje punih 37.godina.

Foto Dragan Krunić galerija