25/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • 40. IZLOŽBA PRIPLODNIH GOVEDA SIMENTALSKE RASE U LAJKOVCU

40. IZLOŽBA PRIPLODNIH GOVEDA SIMENTALSKE RASE U LAJKOVCU

Autor 25/09/2022

Jubilarna 40. Regionalna izložba goveda simentalske rase biće održana u Lajkovcu u utorak, 27. septembra. U katalog je upisano 109 najboljih grla 26 kolubarskih stočara sa područja opština Lajkovac, Mionica, Ub i Valjevo.

Ocenjivanje grla počinje u 10 časova i 30 minuta. Otvaranje izložbe planirano je za 12 i 30, nakon čega, od 13 časova, sledi proglašenje pobednika i uručenje nagrada.

Komisija za ocenjivanje grla je u sastavu: dr Vlada Pantelić iz Instituta za stočarstvo Zemun Polje Beograd, dr Radivoje Đurđević – SVC “Velika Plana” i dr Radosav Vujić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Valjevo.

Na tradicionalnoj izložbi u Lajkovcu, grla ocenjuju u tri kategorije: junice, prvotelke i krave. Biće proglašena apsolutna šampionka izložbe, šampionke i pratilje u pojedinačnim kategorijama, najbolja kolekcija grla, najbolji stočar iz lajkovačke opštine, uz dodelu novčanih i robnih nagrada.

Generalni pokrovitelj 40. izložbe je Opština Lajkovac, a organizatori: Opštinska uprava Lajkovac, Institut za stočarstvo Zemun Polje, Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubara” Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubarski simentalac” Valjevo.

Održana 40. izložba – možete pročitati OVDE