17/04/2024
Najnovije vesti
Dan-cistih-planina-25-septembar-za-2022.jpg PSD Magleš Objektiva.rs Valjevo Rajac Crna Gora Beograd

DAN ČISTIH PLANINA OVOG VIKENDA

Autor 24/09/2022

Povodom Dana čistih planina, 25. septembra, priređeni su raznovrsni takmičarski i programi za rekreativce boravka u prirodi.

Danas 27 članova PSD Magleš u Crnoj Gori Dan čistih planina obeležavaju osvajanjem vrhova Žljeb, nadmorske visine od 2.352 metra i Rusolija, na 2.382 metra, srednje zahtevne staze. Konak im je Štedim, na nadmorskoj visini od 1.750 metara.

Istovremeno, druga grupa članova Planinarsko smučarskog društva Magleš iz Valjeva učestvuje na akciji i takmičenju. Od 25 članova koji učestvuju na sutrašnjoj akciji, čak šest se takmiči u treking Ligi u trci na Rajcu.

Većina će sutršnju akciju, povodom 25. septembra – Dana čistih planina, početi kod doma na Rajcu. U planu je da pređu stazu dugu 17 kilometara uz savladavanje visinske razlike od 500 metara. Put ih, od doma na Rajcu, vodi preko divnih predela Suvobora, dok će se, od Dobrih voda, vraćati drugim putem prema domu.

Istog dana, društvo “Pobeda” iz Beograda na Rajcu održava takmičenje Treking lige, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije. PSD Magleš iz Valjeva ima svoje predstavnike na TLS Rajac: Nenada i Predraga Jakovljeviće, Ivana Golubovića, Dragana i Boška Jociće i Aleksandra Nikićevića koji su na prethodnim nadmetanjima ostvarivali zapažene rezultate.