18/07/2024
Najnovije vesti

NOVE AKTIVNOSTI U AERO KLUBU VALJEVO

Autor 26/04/2022

Članovi Aero kluba Valjevo i ovoga vikenda nastavili su sa aktivnostima, što ih svakako svrstava u jedne od najaktivnijih na teritoriji Srbije.

Proteklog vikenda na aerodromu LYVA u Divcima vršene su redovne provere znanja kod mladih ali i starijih pilota, a s obzirom na lepo vreme vršeni su i letovi jedrilicom na visini od 1.500 metara.

” Posebnu pažnju smo posvetili mladim pilotima kojima su potrebni sati letenja ali i iskustvo potrebni za polaganje za zvanje instruktora letenja u toku leta”, rekao nam je Predrag 2 Milošević iz Aero kluba Valjevo.

” Napravili smo 20 letova, a zanimljivo je da je nakon dužeg niza godina ovoga puta bilo znatno više mladih nego starijih članova, što je svakako ohrabrujuće”, dodaje Milošević.

Svi ovi programi rade se pod nadzorom Direktorata za civilnu vazdušnu plovidbu. Inače, u toku je redovna obuka za pilote jedrilica, pri kraju je teoretska obuka, a od 1.maja kandidati počinju i sa paktičnom. Šest polaznika se obučava za pilote jedrilice pa će ovog leta biti dosta letova jedrilice na nebu iznad Valjeva.

Ove godine, 7. maja Aero klub Valjevo organizuje 1. Memorijalni Kup “Milenko Pavlović”, u znak sećanja na tragično nastradalog pilota Milenka Pavlovića. Prijavljeno je 20 posada iz Srbije, a 15.maja na programu je tradicionalni V skup modelara Srbije, koji je ranijih godina okupljao veliki broj ljubitelja modelarstva.

Druženje na aerodromu LYVA u Divcima