13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VALJEVCI IZLAŽU SJENIČKU PRAMENKU U NOVOM SADU

VALJEVCI IZLAŽU SJENIČKU PRAMENKU U NOVOM SADU

Autor 16/09/2021

Dragutin Kuzmanović, direktor valjevskog Agrorazvoja, prilikom obraćanja janosti, pozvao sve poljoprivrednike na 88. sajam poljoprivrede u Novom Sadu, od 18 – 24. septembra ove godine. Zainteresovani mogu se prijaviti na broj telefona 221 – 088.

Tim povodom, Dragutin Kuzmanović, direktor Agrorazvoja iz Valjeva, naglašava da će aktivno učestvovati na manifestaciji decenijske tradicije. “Mi smo ove godine odlučili da izlažemo grla sjeničke oplemenjene pramenke, tako da posle 10 godina će grad Valjevo i Agrorazvoj, izlagati na sajmu. Naši poljoprivrednici koji gaje tu sortu mogu da se pokažu pred našom Republikom, gde će se videti kakva je to ovca koja na teritoriji grada Valjeva uspeva. Imaćemo u svim katagorijama predstavnike, 12 kolekcija, ukupno 60 grla, to je 8 izlagača sa teritorije grada Valjeva. Paralelno sa tim, mi ćemo 23. septembra organizovati odlazak poljoprivrednika grada Valjeva.”

Poljoprivrednicima će biti sve obezbeđeno, od prevoza do ulaznica i obroka. Direktor Agrorazvoja pozvao je sve zainteresovane poljoprivrednike da se prijave lično u kancelarijama Agrorazvoja, kao i na broj telefona 221 – 088.

Podsećamo, istovremeno uz Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, već duže od pola veka, priređuju i međunarodni Sajam lova i ribolova; kao i Sajam ekologije.

Foto: SJK