12/04/2024
Najnovije vesti
16/09/2021

VRELOVOD U ŽELEZNIČKOJ

Autor 0 796 Pregleda

U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda “Železnička” sa ugradnjom toplotnih podstanica za priključenje objekata Zavoda za javno zdravlje, Istorijskog arhiva i Nacionalne službe za zapošljavanje. Navedene ustanove bile su veliki zagađivači vazduha u ovom delu grada i, prema očekivanjima, ovim priključenjem na gradsku Toplanu treba da bude poboljšan kvalitet vazduha u Valjevu.
Reč je o segmentu projekta rekonstrukcije merno – regulacione stanice uz izgradnju prateće opreme za prelazak na gas, za šta je Valjevo od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo 80 miliona dinara Ukupna vrednost investicije je 103, 6 miliona dinara, s obzirom da će Grad izdvojiti 23,6 miliona dinara.

Vrelovod u Železničkoj

Ministarka Irena Vujović je, u sklopu konkretnih mera koje sprovodi Ministarstvo životne sredine, značajno doprinela da počne rešavanje nagomilanih problema koji ugrožavaju zdravlje Valjevaca. Kada uskoro, veliki kotao od 50 megavata u gradskoj Toplani, bude prebačen na komprimovani gas, to će omogućiti efikasnije grejanje Valjeva, uz značajno smanjenje emitovanja štetnih čestica u vazduh.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je još jednom izrazio zahvalnost ministarki Ireni Vujović i Ministarstvu zaštite životne sredine, jer su prepoznali probleme i podržali Valjevo u realizaciji, ne samo ovog najvažnijeg pitanja, već i drugih projekata koji su bitni za unapređenje kvaliteta života i zaštitu životne sredine Valjeva.

Foto DOK

Sledeća vest

SUZBIJANJE LARVI KOMARACA

16/09/2021 0