25/06/2024
Najnovije vesti
Planinarsko-smucarsko-drustvo-Magles-iz-Valjeva prenosi Objektiva.rs

AKCIJA PSD MAGLEŠ „RAŽANA – KOZOMOR – DIVČIBARE“

Autor 10/03/2023

U nedelju 12. marta, članovi PSD Magleš i svi zainteresovani, mogu učestvovati na akciji „Ražana – Kozomor – Divčibare centar“.

Prema rečima Dragana Pantelića Pante iz PSD Magleš iz Valjeva, polazak je u nedelju, 12. marta, u 7 časova, sa parkinga ispred prostorija Društva, a planirano vreme povratka je oko 19 časova istog dana.

„Dužina staze je oko 15 km. Odeća, obuća i oprema treba da su prilagođeni vremenskim uslovima. U rancu treba poneti hranu i vodu, kao i kapu, rukavice, nešto za preobuku.

Učesnici akcije na akciji učestvuju na svoju odgovornost. Ponašanje učesnika na akciji treba da je u skladu sa Pravilnikom o bezbednom izvođenju akcija Planinarskog saveza Srbije. Vođa akcije je Momčilo Lučić i, zavisno od situacije na terenu, može odlučiti da skratiti stazu. Na akciji se slušaju uputstva vođe akcije“, napominje Pantelić.

Cena prevoza 700 dinara za popunjen kombi od 20 mesta. Prijave na broj mobilnog telefona 0652894577.

Takođe krajem meseca, tačnije 25. marta, Planinarsko – smučarsko društvo Magleš u saradnji sa Turističkom organizacijom Valjevo, priređuje akciju za sve zainteresovane građane u valjevskom kraju. Za početnike i ljubitelje planinarenja i boravka u prirodi je velika prednost jer je odabrana trasa pogodna za sve generacije, u ukupnoj dužini oko 11 kilometara.

Inače, krajem prošlog i od početka tekućeg meseca članovi PSD Magleš učestvovali su na više akcija. Jedna od članica “Magleša”, Jasmina Velimanović je sa PK Povlen iz Valjeva osvojila Midžor, dok je Snežana Spasojević takođe osvojila vrh viši od 2000 metara, Pece u Sloveniji sa planinarima iz Bačke Palanke, Lukavca u BiH i domaćinima iz Velenja. Zatim je PSD „Magleš“ učestvovao na akciji „Zajedno u planine“ na Bobiji, u organizaciji lazarevačkog društva “Malci” sa članovima planinarskih društava iz Lajkovca, Šapca i Sokobanje. Takođe, prošlog vikenda uspešno je okončan kurs iz orijentacije na Rajcu.