27/02/2024
Najnovije vesti

“AMATERI” OBELEŽILI DRUGO VEČE ABRO FESTA

Autor 28/09/2022

Abro fest je nastavljen predstvom Novosadskog pozorišta Novi teatar. U režiji Momčila Miljkovića predstava “Amateri” donela je valjevskoj publici buru smeha, a glumcima burne aplauze po završetku.

Naizgled poprilično jednostavan tekst Sanja Ristić Krajnov, Danilo Milovanović, Marko Savković i Dimitrije Dinić- glumci u ovoj predstavi, na vrhunski način odigrali su od prvog do poslednjeg minuta. A u predstavi dva prijatelja, na rubu egzistencije uz mnogobrojne životne promašaje rešavaju da snime porno film, i zarade basnoslovne sume novca. Kako i sam naziv predstave govori, sve počinje i završava onako kako to biva za one koji su – amateri.

Sjajna gluma, odličan tekst, i smeha na pretek, upotpunili su drugo veče Abro festa. Odlična predstava uz zadovoljnu publiku koje nije manjkalo ni drugog dana festivala, pokazatelj su da je rukovodstvo Abro festa i ove godine izabralo odlične predstave, a da je pozorište ono što Valjevu istinski nedostaje.

Treće veče Abro festa u četvrtak pripada diplomcima Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, koji će se po najavi predstaviti zanimljivu, duhovitu i neuobičajenu pozorišnu formu u predstavi “Hajde da improvizujemo”. Režiser ove predstave je Srđan J. Karanović, a početak je u 20 sati.