14/07/2024
Najnovije vesti
Ambasador-Irana-i-gradonacelnik-Valjeva-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Ambasador Irana u posti Valjevu

Autor 17/10/2023

Ambasador Republike Iran u Beogradu, Rašid Hasan Pur Baei, boravio je u Valjevu povodom otvaranja izložbe pod nazivom Moja prelepa zemlja Iran prof. dr Parise Šad Gazvini, iranske umetnice, u Internacionalnom studiju “Radovan Trnavac Mića”.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, članovima Gradskog veća, predstavnicima turističkih i privrednih organizacija iz Valjeva, Ambasador Irana, Rašid Hasan Pur Baei je, na konferenciji za novinare, naglasio da Valjevo ima veliki potencijal za buduću saradnju.

„Postoji velika politička volja između dve zemlje na najvišem nivou i nadam se da će se ta saradnja razvija na najbolji mogućo način. Tokom proteklih godina smo svedoci uravnoteženog razvoja u svih oblastima našeg zajedničkog života. Među tim oblastima kulturna saradnja zauzima veoma značajno mesto.

Tokom razgovara sa gradonačelnikom razmotrili smo različite oblasti naše saradnje koje bi mogle biti interesantne za saradnju, i kao što sam rekao, sve oblasti koje imaju potencijal za saradnju, postoje u Valjevu bilo da se radi o kulturi, umetnosti, sportu, privredi, trgovini, industriji i drugo, tako da Valjevu bude jedna od fokusnih tačaka. Pokušaćemo da definišemo grad u Iranu koji po svim aspektima odgovara Valjevu. To može biti veoma dobra odskočna daska za promovisanje saradnje između dve zemlje na nivou gradova.

Ono što sam ja video kod gradonačelnika, mladog čoveka punog ideja i to može biti dobar znak da će ta saradnja biti plodonosna. Iran ima širok spektar mogućnosti iz raznih oblasti i na našu sreću postoji sjajan pristup o potrebi međusobne saradnje. I to je razvijeno tako da se pojavljuju ideje o investicijama, a jedna od oblasti investicija bi mogla biti oblast turizma”, rekao je ambasador Irana, Rašid Hasan Pur Baei.

Gradonačelnik Valjeva potpisao ugovor za projekat energetske sanacije javnih objekata – pročitajte OVDE

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, je istakao da mu je čast da se susreo sa ambasadorom Irana, Rašidom Hasanom Pur Baeiem.

“Kao što znate, naše zemlje tradicionalno imaju dobru saradnju, a ovo je dobra prilika za nas da analiziramo mogućnosti za saradnju iz raznih oblasti na nivou gradova”, rekao je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, pri tome pozvavši sve sugrađane da posete Studio Trnavac.