27/02/2024
Najnovije vesti

APEL ZA FER I POŠTENE IZBORE

Autor 14/10/2021

Apel Stranke Saveza 90/Zelenih Srbije prenosimo u potpunosti.

“Stranka Savez 90/Zelenih Srbije apeluje na sve političke stranke koje učestvuju na lolaknim izborima u Mionici i Negotinu koji su zakazani za nedelju, 17. oktobar treba da proteknu u obezbeđivanju demokratskih uslova za fer i poštene izbore.

„Stvaranje uslova za fer izbore je jedan od osnovnih zahteva naše stranke, a glasanjem za Savez 90/Zelenih Srbije, građani će jasno odabrati put različit od onog koji im nude vladajuće stranke i stranke koje su vladale pre njih. Jedan od glavnih zadataka opštinskih odbora u Mionici i Negotinu će biti u cilju stvaranja uslova za ostanak mladih u svojim sredinama, uz istovremenu izgradnju infrastrukture, privlačenje investicija, pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite i očuvanje zdrave životne sredine. Građani sami treba da procene i prepoznaju ko se zaista suprotstavlja vlasti i ko ima plan i program, a ko izlazi na izbore samo da bi stvorila slika demokratskog procesa.

Pretnje ili bolje – ucene kojima se birači navode da glasaju za „veće“ kako se ne bi rasipali glasovi jedna je od najlosijih praksi u našem političkom životu”. Mi smo svesni da su izborni uslovi jako teški, skoro ne mogući za normalno demokratsko društvo, ali želimo da se i u takvim uslovima borimo i pobedimo, jer je to jedini način kako ljudima možemo pomoći i uraditi nešto kvalitetno za te zajednice”, navedeno je u pisanoj izjavi stranke Saveza 90/Zelenih Srbije.