24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • Arhipastirska gramata Eparhije valjevske za Službu hitne medicinske pomoći
Episkop-valjevski-Gospodin-Isihije-urrucio-Gramatu-Sluzbi-hitne-medicinske-pomoci-sa-sluzbom-transporta-Doma-zdravlja-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs

Arhipastirska gramata Eparhije valjevske za Službu hitne medicinske pomoći

Autor 14/04/2023

Na Veliki četvrtak Episkop valjevski Isihije posetio je Dom zdravlja Valjevo i uručio Arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći sa sanitetskim transportom, kao i letnje uniforme za zaposlene.

Veliki hrišćanski praznik bio je prilika za blagoslove i priznanja onima koji su čitave godine pokazali izuzetnu brigu za bližnje. Povod za dodelu gramate je podvig Službe hitne pomoći koja je prošle jeseni efikasno zbrinula 17 teško povređenih putnika autobusa koji se prevrnuo u blizini akumulacije Stubo Rovni.

Episkopu valjevskom su na poseti i priznanju zahvalili direktorka dr Jasmina Jevtić, načelnik Ginekologije dr Milan Mirković, inicijator okupljanja, kao i načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković.

Počastvovani smo što Eparhija valjevska prepoznaje naš rad, humanost i sve ono što smo činili, činimo i činićemo za zdravlje naših sugrađana.

Prošlog oktobra napravili smo veliki poduhvat, kada smo u nesreći na brani Stubo Rovni za nešto više od sat vremena zbrinuli svih 17 teško povređenih putnika, čime smo sprečili da posledice te nesreće budu mnogo teže.

Dr-Dejan-Brankovic-nacelnik-Sluzbe-hitne-medicinske-pomoci-sa-sluzbom-transporta-u-Domu-zdravlja-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs
Episkop valjevski Gospodin Isihije sa dr Dejanom Brankovićem

Mi imamo dve ekipe u smeni, a tog dana su i ostali zaposleni prekinuli nedeljni odmor i rekordnom brzinom stigli u službu. Osim gradskog područja, pokrivamo i najudaljenije i najnepristupačnije terene, 24 sata dnevno. Drago nam je što Crkva to prepoznaje, ovo priznanje motivisaće nas da radimo još bolje i posvećenije na dobrobit naših sugrađana“, rekao je dr Branković.

Radost je što ovog svetog dana možemo da vam damo podršku i podsećanje da smo na jednom zadatku koji koristi čitavoj zajednici, rekao je vladika Isihije.

„I mi i vi smo služitelji, a najviši poziv čoveka jeste da služi svom bližnjem. To je jedino što čoveku može dati smisao i ispuniti život: da darove, koje je dobio od Boga, koristi u slavu Bogu i na pomoć bližnjima. Verujemo da svako ima osećaj za vrednosti koje su iznad materijalnih, u ljudskoj prirodi je da teži uzvišenim vrednostima.

Događaj koji je povod našeg okupljanja jeste najistaknutiji i najvidljiviji primer vaše službe, ali mi smo veoma svesni da je vaša služba diskretna i nenametljiva.

Molimo se Gospodu da vam da snage, a naši današnji pokloni mali su znak pažnje za vaš trud“, zaključio je Episkop valjevski Gospodin Isihije.

Pravoslavna eparhija valjevska je Arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći uručila „za nesebičan trud, na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje, a naročito za ukazanu pomoć onima kojima je potrebna.“