14/07/2024
Najnovije vesti

MEDALJE KARATISTIMA ZANSHINA

Autor 14/04/2023

Mladi karatisti iz kluba Zanshin vratili su se okićeni medaljama sa 25. prvenstva Vojvodine, tradicionalnog Kupa prijateljstva.

Na ovom takmičenju koje je održano u Beočinu osmoro takmičara iz ovog kluba (od 10 koliko je putovalo) osvojilo je medalje. Zlatnu medalju u kategoriji borbi osvojio je Viktor Karasenko, po rečima Miodraga Lazića, trenera u klubu, jedan od najboljih takmičara Zanshina. U istoj kategoriji Sofija Trifunović okitila se srebrnom medaljom, dok je Nikola Trifunović osvojio bronzanu medalju.

Još pet učesnika prvenstva u katama pokazalo je zavidne rezultate. Veljko Grujičić i Vasilije Petrović osvojili su srebrena odličja, dok su Srećko Marinković, Dunja Stojanović i Igor Simeunović osvojili bronzane medalje.

Miodrag Lazić, trener u klubu Zanshin, nosilac crnog pojasa treći dan i učenik proslavljenog karatiste pok. Jovana Bogdanovića ističe: “U klubu trenira 25 članova, moram da naglasim da je u pitanju mlad klub. Zadovoljan je postignutim rezultatima u Beočinu jer su neki od takmičara u ovom sportu tek šest meseci, pa je uspeh time veći. Nastavljamo sa radom i nakon letnje pauze u planu su pripreme koje će se uoči nove takmičarske sezone održati na Fruškoj gori.”

Postignuti rezultati u velikoj konkurenciji svakako su podstrek za mlade karatiste uoči predstojećih takmičenja.