08/06/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ASFALTIRANJE ULICE LJUBE KOVAČEVIĆA
Asfaltiranje-Ulice-Ljube-KOvacevica-23-09-2022.jpg Objektiva.rs Valjevo

ASFALTIRANJE ULICE LJUBE KOVAČEVIĆA

Autor 23/09/2022

U okviru programa rehabilitacija, Ulicu Ljube Kovačevića asfaltiraju u dužini od 350 metara, 700 metara ivičnjača i dva metra širine trotoare sa leve i desne strane. Vrednost radova iznosi oko osam miliona dinara, a izvođač radova je Preduzeće za puteve “Valjevo”.

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, obišao je radove i tom prilikom poručio da se strpljenje koje su imali građani isplatilo, jer sada dobijaju kompletno rekonstruisanu ulicu.

“Mi na početku kako smo planirali da rehabilitujemo ovu ulicu, to je podrazumevalo drugačiji obim radova, kao i vremenske rokove za izvođenje tih radova. Međutim, prilikom otvaranja ulice, s obzirom da su ulica i kanalizacija u ovde rađeni sedamdesetih godina, cevi su bile dotrajale, sa malim fi promerom, tako da smo morali da donesemo odluku i da se odgovorno ponašamo prema poslu koji obavljamo i prema građanima koji žive u ovoj ulici. Tako da smo odlučili da im uradimo kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže.

JKP “Vodovod” Valjevo je imao rok 60 dana da izvede radove, alu su oni za 28 dana završili radove u ovoj ulici. S obzirom na to da se čekalo puno na isporuku cevi, ti radovi su duže nego što je očekivano potrajali. Urađena su 53 nova priključka, tako da samim tim povećanjem obima radova se shodno tome i produžavaju rokovi, ali suština je da su građani ovog dela ulice dobili kompletno novu rekonstruisanu ulicu sa rekonstruisanom vodovodnom mrežom.

U toku naredne nedelje će se asfaltirati i trotoari. U prvobitnom planu nije planirano da se rade ivičnjaci i trotoari, ali će na kraju ipak biti kompletno urađena ulica sa trotoarima i ivičnjacima. Verujem da je na zadovoljstvo svih nas novoizgrađena ulica i nešto što se lepo dešava u našem gradu“, rekao je Vuković.

Kako je najavio Branko Vuković, narednih dana je u planu asfaltiranje ulica: Milunke Savić, Kotešanske i kraj Đerdapske.