30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VALISOVI VATERPOLISTI U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA
Aleksandar Kovačević i Petar Stanić mladi VK Valis Šabac vaterpolo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

VALISOVI VATERPOLISTI U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA

Autor 23/09/2022

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva U19 pobedom nad reprezentacijom Mađarske

17:18 (5:4, 4:3, 2:4, 3:3- 3:4)

Reprezentacija Srbije u kojoj igraju tri igrača Valisa: Kovačević, Gavrilović, i Baucalo, ali i Petar Stanić, Valisovo dete koje trenutno igra za Šabac, u finalu pre finala savladala je vaterpoliste Mađarske, aktuelne svetske šampione. Bila je to slatka osveta srpskih vaterpolista jer su upravo od Mađara izgubili titulu svetskih prvaka pre par meseci u Beogradu.

Sama utakmica bila je veoma neizvesna, Srbija je dobro počela, ali su Mađari brzo uhvatili priključak i vodili do početka četvrte četvrtine, kada su mladi vaterpolisti Srbije došli do izjednačenja. Potom se igrao gol za gol, pa se ušlo u peterce da bi se došlo do pobednika. Gol odluke postigao je Petar Stanić, valjevac u ekipi Šapca.

Učinak Valisovih vaterpolista je bio značajan jer je Kovačević postigao dva gola, Baucalo i Gavrilović po jedan. Ovom pobedom vaterpolisti Srbije obezbedili su srebrenu medalju, a u finalu će se sastati sa reprezentacijom Španije koja je u drugom polufinalu bila bolja od Grčke rezultatom 12:11.