10/12/2023
Najnovije vesti
Gradska uprava Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

Besplatna vakcinacija, sterilizacija i čipovanje pasa

Autor 28/09/2023

„Grad Valjevo je planom budžeta za 2023. godinu opredelio sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara za realizaciju besplatne usluge vakcinacije, sterilizacije i čipovanje pasa, a u cilju sprovođenja kontrole populacije pasa na teritoriji grada Valjeva.

Vlasnici pasa koji imaju nečipovanog, nevakcinisanog ili nesterilisanog psa, imaće priliku da u saradnji grada Valjeva sa ovlašćenim „Veterinarskim centrom Valjevo“ i grupe ponuđača dobiju besplatan tretman vakcinacije, sterilizacije i čipovanja svog kućnog ljubimca, što će uz stručne preglede, uputstva i savete obezbediti psima kvalitetniji i zdraviji život.

Gradska uprava Grada Valjeva poziva građane da podnesu zahtev za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu – pročitajte OVDE

Ova metoda, u kombinaciji sa sankcionisanjem neodgovornog vlasništva, čime se takođe sprečava dotok novih pasa na ulice ili ruralna područja, direktno utiče na kontrolisanje populacije pasa, njihovog ponašanja i suzbijanja štete koju uzrokuju kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor – pročitajte OVDE

Prijave za ovu besplatnu uslugu vakcinacije, sterilizacije i čipovanja pasa se podnose na Pisarnici Gradske uprave grada Valjeva (šalter 2, 3 i 4) do 30. novembra 2023. godine.

Prijave se podnose na propisanom obrascu sa ličnim podacima vlasnika i podacima o vlasničkom psu (uz prilog kopije lične karte ili čitača elektronske lične karte vlasnika).

Obrazac za prijavu može se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs “, navedeno je u obaveštenju iz Lokalne samouprave Grada Valjeva.