15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Gradska uprava Grada Valjeva poziva građane da podnesu zahtev za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu
Valjevo iz aviona foto Dragan Krunic Objektiva.rs Valjevo

Gradska uprava Grada Valjeva poziva građane da podnesu zahtev za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Autor 15/09/2023

Gradska uprava grada Valjeva poziva građane da u periodu od 15. septembra do 15. oktobra 2023. godine, podnesu zahtev za privremeno priključenje nelegalnih objekata na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju.

Privremeni priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova, kao i članovi njihovih domaćinstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešili svoje stambeno pitanje.

Rok za prijavu je 30 dana – tokom kojih vlasnici prilažu odgovarajuće dokaze Gradskoj upravi, Odseku za ozakonjenje, da bi ostvarili pravo na priključak, ali što nužno ne znači da priključenje mora da bude izvršeno do 15. oktobra. Kada će priključenje biti izvršeno, zavisi od nadležnih komunalnih preduzeća koja su dužna da bez odlaganja utvrde ispunjenost tehničkih uslova i izvrše priključenje na mrežu u najkraćem roku.

Mogućnost priključenja objekata ne odnosi se na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili objekte i iste nisu priključili na komunalnu infrastrukturu. Takođe, priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

Obrazac zahteva može se preuzeti u Gradskoj upravi grada Valjeva, ul. Karađorđeva broj 64. ili na sajtu Grada Valjeva na adresi https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i- obavestenja-2023/ .

Popunjen zahtev uz neophodnu dokumentaciju predaje se u prizemlju Gradske uprave Valjevo u informativno-uslužnom centru, na šalteru br. 13, radnim danom od 7 i 30 do 19 časova.

Za sve dodatne informacije u vezi sa postupkom za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, građani se mogu lično obratiti u službenim prostorijama Odseka za ozakonjenje, kancelarija br. 107, ili na kontakt telefon: 014/294-852.

“S obzirom na to da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu koja propisuje način , uslove i postupak za priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i /ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, još jednom pozivamo sve zainteresovane građane da podnesu zahteve u navedenom roku”, navedeno je u pozivu GU Valjevo.