13/06/2024
Najnovije vesti

Bez golova na Pećini

Autor 21/10/2023

Utakmica 10-tog kola Srpske lige zapad u kojoj je domaća Budućnost Krušik ugostila ekipu Vrelo Sporta završena je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Valjevski fudbaleri vidno izmoreni nakon nerešenog rezultata protiv ekipe Borca iz Čačka u prošlom kolu u prvom poluvremenu delovali su bezvoljno, imali su inicijativu, ali čvrsta odbrana Vrelo Sporta nije dozvoljavala iznenađenja. Jedine izgledne šanse za golom zabeležene su u 31.minutu kada je Nešković odlično proigran u 16-tercu gostiju, ali je njegov snažan šut iskosa završio pored stative golmana Rakića, Nešto kasnije imao je priliku i Đermanović nakon kornera, ali je njegov udarac glavom bio lak plen za gostujućeg golmana. U prvom poluvremenu viđena je sporna situacija, kada je jednog igrača Vrela lopta pogodila u ruku, ali sudija Stepanović nije svirao jedanaesterac.

Drugo poluvreme obeležila je inicijativa valjevske ekipe, ali se gosti nisu dali. Izmenama na poluvremenu ubrzana je igra domaćina, gosti su retko prelazili na polovinu Budućnost Krušika. Ređali su se Panić, Todorović, Starčević, Krstić i Stojanović u pokušajima bez uspeha.

Šansa Neškovića u 31.minutu

Pri kraju utakmice umalo gosti nisu postigli gol. Nakon greške domaće odbrane, i odličnog centaršuta, za malo je zakasnio centarfor Vrela Đurđević da sa par metara od gola promeni rezultat. U poslednjim minutima opsada gola Vrela nije urodila plodom, pa se čini da je podela bodova najrealniji rezultat.

Šef stručnog štaba Budućnosti Peđa Simić rekao nam je nakon završetka utakmice: “Znali smo o kakvoj ekipi se radi i kako igraju. Pokušali smo u toku ove nedelje da radimo na bržoj igri i bržoj promeni strana, da uvežbamo bržu igru 1-1, 2-1, ali smo se silno potrošili u utakmici protiv Borca. Falila je energija. Sticajem okolnosti drugo poluvreme izmenama došlo je do agresinije igre, ali nedovoljno da se promeni rezultat protiv ovako organizovane ekipe kakva je Vrelo. U drugom delu prvenstva čeka nas nešto lakši raspored, ali se radi o sličnim ekipama iz donjeg dela tabele.”

Za Budućnost Krušik danas su nastupali:

 Milinković, Ivanović, Ristovski (od 85. Ranisavljević), Martinović, Starčević (od 70. Stojanović), Petrović, Aleksić (od 61. Krstić), Đurić (od 46. Jakovljević), Nešković (od 46. Panić), Đermanović, Todorović

U 11.kolu Srpske lige Zapad Budućnost sledeće subote igra protiv ekipe Omladinca iz Zablaće.