28/02/2024
Najnovije vesti
Biciklistički klub Sputnjik Valjevo Kvarovi loše utiču na rezultate odličnih takmičara Subotica Sombor drumske trke maj 2022.

BICIKLISTIMA “SPUTNJIKA” ZBOG KVAROVA SAMO ČETIRI MEDALJE

Autor 16/05/2022

Biciklisti valjevskog Sputnjika su ovog vikenda učestvovali na dva Kupa Srbije u drumskom biciklizmu koja su održana na ravničarskim stazama u Subotici i Somboru.

Mladi takmičari članovi BK Sputnjik iz Valjeva sa osvojenim odličjima

Od takmičara iz grada na Kolubari najbolje rezultate ostvario je mlađi poletarac, Sava Starčević koji je na obe trke osvojio srebrne medalje i učvrstio se na drugoj poziciji generalnog plasmana. Pored borbenog Save Starčevića na pobedničko postolje se popela i poletarka Natalija Kulinčević koja je odličnom taktičkom vožnjom zasluženo ostvarila visok plasman.

Samo korak do medalje bili su Natalija Tošić, Nikolija Kulinčević i Marko Ćesarević, koji su morali da se zadovolje osvajanjem četvrtog mesta u svojim konkurencijama. Mlađa kadetkinja Mila Starčević bila je peta, dok se Lazar Angelovski plasirao oko desetog mesta.

Kadetska ekipa Biciklističkog kluba Sputnjik iz Valjeva osvojila je srebrnu medalju u timskoj konkurenciji.

Bogdan Angelovski je, nakon iscrpljujućeg reprezentativnog nastupa u Češkoj, ovoga puta stigao samo do sedmog mesta, dok su braća Igor i Stefan Davidov izborili plasmane u sredini, što je bilo dovoljno za ekipnu srebrnu medalju.

KVAROVI UTIČU NA REZULTATE

Na žalost, ovoga puta bilo je dosta tehničkih poteškoća na biciklima, pucale su gume i lanci, tako da su se tehnički kvarovi odrazili na plasmane, čime polako na naplatu dolazi korišćenje polovnih bicikala i opreme jer BK Sputnjik nije dobio adekvatna finansijska sredstva. Postoji bojazan da će zbog loše materijalne situacije izostati dobri rezultati, kao i da će početi osipanje članova kluba jer vrhunski rezultati zahtevaju puno veća ulaganja nego što su ovogodišnja novčana sredstva koja su dodeljena najboljem Biciklističkom klubu grada na Kolubari.

Sezona se nastavlja već sledeće sedmice trkama u Novom Sadu, na koje će klub otići ako prikupi dovoljno finansijskih sredstava, jer na takmičenje mora da ide po sedam – osam vozila, što postaje neizdrživ trošak za klub i roditelje koji su do sada, uz ogroman entuzijazam, podržavali rad BK Sputnjik.

Foto: bksputnjikvaljevo@mail.ru