04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • BILJANA STOJKOVIĆ KANDIDAT KOALICIJE MORAMO
prof. dr Biljana Stojković kandidatkinja za predsednika koalicije MORAMO Lokalni front Valjevo Objektiva.rs

BILJANA STOJKOVIĆ KANDIDAT KOALICIJE MORAMO

Autor 16/03/2022

Saopštenje za javnost udruženje Lokalni front iz Valjeva, iz koalicije Moramo:

“Kandidatkinja koalicije MORAMO za predsednicu Srbije prof dr. Biljana Stojković je u nedelju, 13.3.2022. godine, Republičkoj izbornoj komisiji predala blizu 11000 potpisa podrške građana, uz ocenu da se borba koja je započeta na ulici nastavlja u institucijama.

Tom prilikom, prof. dr Biljana Stojković se zahvalila građanima i grupi od 60 organizacija koje su podržale njenu kandidaturu, među kojima je i udruženje građana Lokalni front Valjevo, uz ocenu da se borba koja je započela na ulici ovim nastavlja u institucijama.

Biljana Stojković je rođena 1972. godine u Beogradu. Završila je Zemunsku gimnaziju, a diplomirala i magistrirala na Biološkom fakultetu u Beogradu. Doktorirala je na Biološkom fakultetu, na kojem je redovna profesorka na Katedri za genetiku i evoluciju. Autorka je brojnih publikacija u međunarodnim časopisima iz oblasti evolucione biologije, kojoj je posvetila i dve knjige. Biljana Stojković je izabrana i za članicu Saveta evropskog društva za evolucionu biologiju.

Radi se i o građanki koja godinama aktivno učestvuje na časnoj i ispravnoj strani u društveno-političkom životu naše sumorne stvarnosti.

Pozivamo Valjevke i Valjevce da na predsedničkim izborima 3. aprila svoj glas daju Biljani Stojković i time podrže nova i stručna lica u politici, što je veoma važan segment politike naše zeleno-leve koalicije. Podržite ženu, jer žene ne samo da imaju pravo glasa nego imaju pravo i da ih žene predstavljaju u institucijama sistema! Glas za Biljanu Stojković je glas ZA!

Moramo zajedno, moramo drugačije!”