13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • BK SPUTNJIK I GRAD VALJEVO – ODLIČNI ORGANIZATORI MTB KUPA SRBIJE

BK SPUTNJIK I GRAD VALJEVO – ODLIČNI ORGANIZATORI MTB KUPA SRBIJE

Autor 11/09/2022

Biciklistički klub Sputnjik uz podršku grada Valjeva, proteklog vikenda sa biciklističkim savezom Srbije organizovao je sedmi MTB Kup Srbije , koji je održan na teškoj stazi u blizini porte crkve Svetog Luke u Babinoj Luci.

Uz odobrenje i arhijerejski blagoslov episkopa Valjevskog g. Isihija, za dobru organizaciju ovog takmičenja na kojem je nastupilo oko 150 takmičara iz cele zemlje, veliki doprinos dali su članovi zavičajnog udruženja Hadži Ruvim i Udruženje slepih i slabovidih Valjeva, kao i crkvena opština Brankovina.

Svi učesnici su pohvalili visoki kvalitet održanog takmičenja na kružnoj šumsko-livadskoj stazi, a od domaćina je uložen veliki trud i uz pomoć svih komunalnih službi i organa grada Valjeva, kao i pripadnika Valjevskog MUP-a. Lekarska ekipa Doma zdravlja Valjevo kao i brojni prijatelji i sponzori su podržali ovu manifestaciju.

Članovi BK SPUTNJIK su nastavili sa sportskim uspesima i na ovom Kupu. Ovom prilikom osvojen je ponovo dvocifreni broj medalja za naš grad. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Filip Vukmir koji je ubedljivo trijumfovao u konkurenciji mlađih poletaraca, a osvajanje trećeg mesta u istoj trci od strane Save Starčevića doprinelo je pobedi BK SPUTNJIK u ekipnom plasmanu.

Stefan Simović prema nezvaničnim rezultatima, bio je četvrti, a Pavle Tošić u sredini grupe. Ekipnu pobedu ostvarile su poletarke Natalija Kulinčević i Natalija Tošić koje su osvojile pojedinačno srebrnu i bronzanu medalju. Mlađa poletarka Đurđa Nedeljković i mlađa kadetkinja Mila Starčević bile su druge u svojim trkama, a poletarci su došli do ekipne bronze dobrom vožnjom cele ekipe među kojima je Lazar Angelovski osvojio četvrto mesto, a Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković, i pored padova, bili su plasirani oko 10-og mesta.

Nova zlata za BK SPUTNjIK donele su obe kadetske ekipe: i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Od drugog do četvrtog mesta plasirali su se sledećim redosledom: Stefan Davidov, Igor Davidov i Bogdan Angelovski, dok je kod devojaka državna prvakinja Nikolija Kulinčević imala peh da pokida lanac, ali je borbeno prešla stazu gurajući bicikl i osvojila bronzanu medalju, dok je Marija Ćesarević bila za jedno mesto iza nje. Mlađi kadeti Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić sve više napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate. Juče su izborili plasmane u sredini grupe i prema nezvaničnim rezultatima, osvojili ekipno treće mesto.
I na kraju, za svaku pohvalu je to što se u ovim uspesima biciklista SPUTNJIKA jasno prepoznaje rezultat dobrog i upornog rada trenera akali i takmičara. Još važnije upravo je podrška roditelja i ostalih članova porodica mladih sportista što je dalo uspeh, ali i pozitivan smisao radu u biciklizmu, dok brojnost članova kluba najbolje govori o svemu.