15/04/2024
Najnovije vesti

Bodovi zlata vredni u pobedi protiv Zlatibora

Autor 01/04/2024

Fudbaleri Budućnost Krušika prekinuli su prolećni post jer su u četvrtom kolu nastavka prvenstva pobedili u gostima ekipu Zlatibora rezultatom 2:1.

Na drugom vezanom gostovanju valjevski fudbaleri su odigrali odličnu utakmicu protiv ekipe Zlatibora koja je u opoasnoj zoni i grčevito se bori za opstanak. Bila je to tvrda utakmica bez previše izglednih prilika, a domaćin je poveo prvi. Gol je postignut iz prekida, lopta je sa desne strane ubačena u 16-terac Budućnosti, gde se najbolje snašao Babić koji je matirao nemoćnog golmana Milinkovića.

Vođstvo domaće ekipe razdrmalo je valjevske fudbalere, sve češće su ugrožavali brzim kontra napadima gol domaćina, a do izjednačenja je došlo u 76. minutu kada je lopta sa leve strane vraćena na sredinu 16-terca Zlatibora na koju je natrčao Panić i odlično šutirao za 1:1.

Izjednačujući gol bolje je delovao na goste, ređali su se napadi a već u 83.minutu Aleksić je odlično prodro po levoj strani, ušao u kazneni prostor, ubacio loptu pred gol, a Panić se po drugi put upisao u strelce na ovoj utakmici.

Ovom pobedom Budućnost Krušik se popravio bodovni saldo, sada zauzima šestu poziciju na tabeli sa 26 bodova, a prava je šteta izgubljena utakmica u Čačku protiv Ljubića, još više “oteta” pobeda u Valjevu protiv FAP-a. Čini se da su je na redu nešto lakši raspored u nastavku prvenstva.

Protiv Zlatibora su nastupali: Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić, Stojanović P., Stojanović N., Đurić, Milovanović i Petrović.

U sledećem kolu Budućnost na stadionu u parku Pećina dočekuje ekipu Jošanice. Početak utakmice zakazan je za 15.30.