24/06/2024
Najnovije vesti
Brankovina uručenje nagrade za putopis Ljubomir P. Nenadović

Branko Anđić laureat 10. nagrade za putopis “Ljubomir P. Nenadović”

Autor 13/09/2023

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva saopštava da je za knjigu „Na mapi utopije“ Branko Anđić izabran za dobitnika jubilarne 10. nagrade za putopis “Ljubomir P. Nenadović”. Svečanost uručenja je 21. septembra, u 12 časova, u Brankovini.

Akademik Miro Vuksanović je ovogodišnji laureat nagrade Ljubomir P. Nenadovićpročitajte OVDE

“Tročlani žiri u sastavu prof. dr Radivoje Mikić, predsednik, prof. dr Mihajlo Pantić i Vladimir Šekularac, bibliotekar savetnik, na sednici održanoj 5. septembra 2023. godine, jednoglasno je doneo odluku da nagradu „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolji putopis na srpskom jeziku, u sezoni 2022/2023. godine, dodeli Branku Anđiću za knjigu „Na mapi utopije“, objavljenu u izdanju izdavačke kuće „Laguna“ iz Beograda.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, organizator manifestacije „Ljubini dani“, uručiće nagradu u četvrtak, 21. septembra, u 12 sati, na svečanosti koju tim povodom organizuje u Brankovini, u porti Crkve Svetih Arhangela, zadužbini porodice Nenadović”, navedeno je u saopštenju Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva.

Književnici Sanji Domazet za knjigu “Na kafi kod Šekspira” svečano uručena književna nagrada “Ljubomir P. Nenadović” – pročitajte OVDE