12/07/2024
Najnovije vesti
VK-Valis-Vega-Sakovic-Stepanovic-Stojakovic-Kovacevic-Zunjic-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-News-vesti-Valjevo-a

VK Valis Vega Valjevo – hrabro u izazove nove sezone uz maksimalne ambicije (+video)

Autor 12/09/2023

Vaterpolo klub Valis Vega u sezoni 2023/24. nosi novi naziv jer je u svojoj 30-godišnjoj istoriji, najuspešniji valjevski klub, pronašao sponzora. Valjevski vaterpolo superligaši su pre dva meseca počeli pripreme za predstojeću sezonu u kojoj ih očekuju žestoki konkurenti, na domaćim i takmičenjima evropskog ranga.

Valjevske “Vidre”, težeći maksimalnim ambicijama, hrabro uplivavaju u vrtloge izazova utakmica na domaćem, kao i gostujućim bazenima.  

Predsednik VK Valis Vega, dr Nebojša Stojaković, na danas održanoj konferenciji za novinare saopštio je sjajne novine.

PISMO-12-09-2023-VEGA-DOO

Preduzeće Vega doo postalo je sponzor najuspešnijeg valjevskog superligaša i najuspešnijeg  sportskog kluba u novijoj istoriji grada na Kolubari. Dr Stojaković smatra da je reč o dugoročnoj saradnji, još jednom, javno iskazavši zahvalnost radi značajne podrške.   

Istovremeno, pored potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora sa mladim Valjevcem, Davidom Stepanovićem, Vaterpolo klub Valis Vega dobio je značajno stručno pojačanje u vidu dr Saše Žunjića, na funkciji potpredsednika Uprave kluba.

Predsednik VK Valis Vega, dr Nebojša Stojaković

Uz podsećanje na prošlogodišnja takmičenja u seniorskoj kategoriji na tri nivoa i uspešne rezultate, potpredsednik Kluba, kaže:“Superliga, Regionalna liga i Evro kup. Kao šestoplasirani završili smo Super ligu, kandidovali smo se za učešće u Evro kupu, a kao vicešampioni A1 regionalne lige završili smo takmičenje i, na žalost, nismo uspeli da se plasiramo u Premijer ligu. Ciljevi za ovu godinu su da se pomerimo, prevashodno u Super ligi, kao i u Regionalnoj i da pokušamo da osvojimo tu A1 ligu. Takođe, napominjem da smo bili učesnici i 2. Evro kupa.

Nastavljamo sezonu 16. septembra igramo u Beogradu protiv Taša, otvaramo domaću ligu. Nakon toga ćemo biti domaćini VK Nais 1. oktobra, dok smo 14. gosti u Kragujevcu kod VK Radnički. Potom, 21. oktobra, VK Valis Vega je gost beogradskog VK Vukovi i u poslednjem delu dočekujemo VK Crvena Zvezda u Petnici 28. oktobra.

U Super ligi ove godine su dve grupe po šest timova. Nakon odigravanja po jednog kola sistema, dolazi do podvlačenja crte, tako da će po tri ekipe iz svake grupe nastaviti takmičenje i na kraju sezone formirati rang od jedan do osam, a onda kroz Play off će se boriti za prvaka države”, rekao je dr Nebojša Stojaković , predsednik VK Valis Vega.

Trener VK Valis Vega, Miloš Saković, nakon tri godine uspešnog rada sa valjevskim vaterpolistima, prvenstveno naglašava da je kao trener maksimalno zadovoljan izborom igrača u ovoj sezoni.

Saković dodaje da su, prema mišljenju svih, u LEN Evro kupu dobili najtežu grupu: “Ali, ne mogu da kažem i da su drugi imali sreću jer su za protivnike dobili Valis. Za mene postoji samo jedan moto – da ništa nije nemoguće. Ako neko bude bolji, mi ćemo mu čestitati, vratiti se i nastaviti da radimo jer ovo nije jednogodišnja, već dugoročna priča”, ističe Saković.

Trener VK Valis Vega, Miloš Saković

Ja verujem u karakter ove ekipe, u šta sam se uverio u toku pripremnih turnira. Ova ekipa je sposobna da iznenadi najjače protivnike, ima karakter i birali smo igrače tako da spojimo borce u bazenu. Nadam se, a i verujem, da ćemo sve to demonstrirati uz igru koju uvežbavamo i da će to uroditi plodom. Tako da imamo poziciju izazivača i pozivam sve da dođete i gledate, da nam pomognete. Šabac nije daleko. Biće

LEN-kup-12-9-2023-kzn

zanimljivo gledati te mečeve, ko god je u prilici. I poznato je da je publika igrač više za momke u bazenu”, naglašava Saković, rekavši da je italijanska Ortiđa ekipa koja se znatno pojačala za predstojeću sezonu, a da je njihov trener Vlada Vujasinović, dok je Stefan Ćirić pomoćni trener reprezentacije, i da je reč o skupu internacionalaca, svetskih igrača.

“Svakako da su to iskusnije ekipe, favoriti na papiru, zajedno sa VK Šabac. To su timovi sa većim budžetom, sa zatvorenim bazenima. Sve to utiče na pripremu utakmica. Ali, mislimda mi imamo taj x-faktor ove godine u spoju ovih momaka, i da smo spremni da uradimo nemoguće”, rezimira trener Miloš Saković.

Valis se punom parom priprema za novo prvenstvo – pročitajte OVDE

Aleksandar Kovačević, kapiten VK Valis Vega iz Valjeva

Kapiten valjevskih Vidri, Aleksandar Kovačević, kaže da je predstojeća sezona veoma bitna za Vaterpolo klub Valis Vega iz Valjeva.

“U proteklih osam godina sada smo možda najjača ekipa koju VK Valis Vega ima. Dobili smo dosta pojačanja, iako su nas napustili momci iz našeg pogona koji su otišli da studiraju u drugim gradovima. Mislim da će ova sezona biti veoma teška, ima tu i neka pauza na sredini sezone, zbog evropskog i svetskog prvenstva, ali do tada treba da ostvarimo ciljeve. Pored ostalog, to je da se plasiramo u tri ekipe koje dalje idu u Top šest i da se pozicioniramo što bolje da bi se osigurali i za nastavak sezone, i u Regionalnoj ligi A1 nam je cilj da uđemo direktno u Premijer ligu. Ali, ako se to ne dogodi, da igramo baraž, ali da ovog puta pobedimo. Što se tiče Euro kupa, juče smo saznali tokom treninga da nam je grupa veoma jaka, ali daćemo svoj maksimum”, ocenjuje Kovačević, kome je matični klub VK Valis Vega takođe ponudio potpisivanje ugovora, iako za mladog, perspektivnog kapitena ima zainteresovanih ekipa sa strane.

David Stepanović, igrač VK Valis Vega iz Valjeva

Kako bi osigurali ostanak igrača iz sopstvene škole, VK Valis Vega je potpisao četvorogodišnji ugovor sa mladim vaterpolistom, 16-godišnjim Valjevcem, učenikom Tehničke škole, Davidom Stepanovićem koji trenira vaterpolo od četvrtog razreda osnovne.

“Za potpisivanje ugovora sam se opredelio jer sam u svom gradu. Klub mi je omogućio da treniram i pohađam školu. VK Valis Vega je budućnost Valjeva jer je dosta dobrih igrača došlo i imamo dosta ciljeva”, koncizan je mladi David Stepanović.

Valisove “vidrice” završavaju sezonu, “vidre” počele pripreme – pročitaj OVDE

Nakon dugogodišnje podrške, sada je ozvaničeno značajno stručno pojačanje Vaterpolo kluba Valis Vega iz Valjeva izborom dr Saše Žunjića za mesto potpredsednika.

“Posao uprave su mogućnosti funkcionisanja, svakodnevnih borbi, celosezonske borbe za opstanak i razvoj kluba, za nove korake koje treba napraviti. Posmatrajući ovaj klub unazad više godina, ove divne ljude i moje prijatelje, nešto mi “pade” na pamet da bi ovaj klub mogao da se zove i Feniks Vega Valjevo. Svake godine se skoro dodirne dno, a onda se ponovo uzdigne sa još jačim pogonom, još jačim ciljevima i još boljim rezultatima.

Potpredsednik VK Valis Vega, dr Saša Žunjić

Naravno da ćemo se svi složiti da je ovaj klub daleko najbolji kolektiv u Valjevu, ne samo ove, već godinama unazad. Iza toga stoji ozbiljan tim ljudi, tako da je ovaj poziv sada za zvaničnu funkciju, za mene velika čast, veliko poverenje koje sam dobio. Naravno, to nosi i svoje velike obaveze koje sam potpuno spreman da prihvatim i da se angažujem, tako da će mi biti veliko zadovoljstvo da učestvujem u jednoj divnoj priči”, naglašava dr Saša Žunjić, potpredsednik VK Valis Vega, i dodaje:  

“Jer ko radi ovo, jasno mu je da su organizacija, kadrovski i finansijski problemi prateći za svaki sportski klub. U našem društvu je stanje takvo kakvo je. Naravno, predaje nikad nije bilo i uopšte se ne razmatra opcija posustajanja i limitiranja ciljeva. Svake godine je krajnje vreme, ali ove godine je baš krajnje vreme i mora se zatvoritiova godina i ući spreman u narednu. Neki dogovori su postignuti, očekujemo još ostvarenje drugih dogovora. Očekujemo da ljudi prepoznaju ono što se događa i da više niko ne bude nezainteresovan za situaciju, za jedno blago koje ovaj grad ima. Možda je krajnje vreme da vaterpolo klub Valis Vega uključimo u tu priču, i da ga, svi zajedno, gajimo”, ukazuje dr Žunjić, nedavno izabran na mesto potpredsednika VK Valis Vega.

Trener Saković, dr Nebojša Stojaković predsednik i dr Saša Žunjić, potpredsednik VK Valis Vega iz Valjeva

Pri tome naglašava da ima apsolutno poverenje u članove tima: “Da ćemo naći nove formule da stabilizujemo stanje kako bi sledeću godinu počeli sa još jačom pričom”, kaže dr Žunjić, ističući značaj kontinuirane podrške za VK Valis Vega od strane svojih poslovnih kolega.

David Stepanović i Aleksandar Kovačević iz Vaterpolo kluba Valis Vega iz Valjeva

Zahvaljujući novom sponzoru u narednoj sezoni valjevski supreligaš ima nov naziv Vaterpolo klub Valis Vega. Pri tome samo treba realno sagledati činjenično stanje da je, godinama unazad, isti taj klub iznedrio odlične sportiste, članove omladinske reprezentacije, da decenijama neguje zdrav duh kod više stotina mališana izgrađujući zdrave, vredne sportiste, koji pronose ime Valjeva i na domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima, srčano se boreći i sa utreniranijim ekipama koje raspolažu neuporedivo većim resursima, od zatvorenog bazena do savremeno opremljenih teretana neophodnih radi kondicionih priprema. I pored toga mladi Valjevci, vaterpolisti VK Valis Vega hrabro i optimistično počinju novu sezonu na domaćim i evropskim takmacima za šta su neophodna i finansijska sredstva koja, prema ranije ostvarenim uspesima, sigurno zaslužuju. A publika, stari i mladi Valjevci i Valjevke, samo treba da ih predano prate i bodre na susretima koji predstoje ekupi Vaterpolo kluba Valis Vega iz Valjeva jer za sav svoj trud, bar toliko zaslužuju.