24/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo zastave kod Narodnog muzeja

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA

Autor 20/03/2023

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo uputio je čestitku povodom Dana Valjeva, 20. marta.

„Povodom Dana Grada, Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo svim građankama i građanima upućuje iskrene čestitke, uz želje za bolju budućnost, razvoj i napredak našeg Grada.

Ovaj datum obeleževamo kao Praznik grada Valjeva, u znak sećanja na 20. mart 1804.godine, kada su posle višednevne opsade srpske ustaničke jedinice ušle u Valjevo, dok su Turci pod okriljem noći prethodno napustili grad. Prvo poznato oslobođenje Valjeva, posle viševekovnog turskog ropstva, označilo je početak prerastanja orijentalne kasabe u evropski Grad sa hrišćanskim obeležjima. Kao

što Sretenje, dan kada je počeo Prvi srpski ustanak, predstavlja početak stvaranja savremene slobodne Srbije, tako se u Valjevu 20. mart obeležava kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja našeg Grada, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Hvala svim Valjevkama i Valjevcima sa kojima smo zajednički prelazili sve prepreke, koji su nam bili vetar u leđa i podsetnik da se držimo dobrog puta. Radili smo i radimo, trudeći se da Valjevo bude najlepši Grad, a vreme će biti najbolji sudija kvaliteta i toga koliko smo uspeli da menjamo stvari na bolje – i to ne samo puteve i objekte, već i sami sebe.

U ime proslave Praznika grada Valjeva i u ime razvoja i napretka – Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo još jednom čestita Praznik Grada, sa nadom da zajedničkim radom nastavimo graditi uspešnije Valjevo!

Živelo Valjevo!“