15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • SNS: „MI GRADIMO, Socijalistička partija Srbije sa opozicionim saradnicima obmanjuje građane Valjeva“
GO SNS Valjevo

SNS: „MI GRADIMO, Socijalistička partija Srbije sa opozicionim saradnicima obmanjuje građane Valjeva“

Autor 20/03/2023

Saopštenje za javnost, koje potpisuju potpredsednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo Branko Vuković, dr Zorica Jocić i Dragutin Kuzmanović, prenosimo u celosti.

„Naš grad se menja, razvija se, raste. Tim putem ćemo i nastaviti, jer Srpska napredna stranka vodi politiku gradnje, napretka i razvoja koja obezbeđuje sigurnu i svetlu budućnost za našu decu i sve naše sugrađane.

Mi imamo čime da se pohvalimo i kažemo da smo uradili ono što smo i obećali. Rekonstruisane su dve i rehabilitovano je preko 30 gradskih ulica. Izgrađena je ulica u Industrijskoj zoni. Asfaltirano je preko 20 ulica koje su bile pod makadamskim zastorom. Na području seoskih mesnih zajednica asfaltirano je oko 30 km nekategorisanih puteva, a u razvoj poljoprivrede i sela nikada nije više sredstava ulagano. U potpunosti smo završili gradnju i opremamo Gerontološki centar za naše najstarije sugrađane. Gradili smo i rekonstruisali parkinge, sanirali klizišta, izgradili kišnu kanalizaciju u delovima grada gde je to bilo najurgentnije. Izgrađeno je 26 dečjih igrališta i dva košarkaška terena. Renovirani su đački toaleti u svim školama koje su iskazale potrebu. S ponosom kažemo da smo u završnoj fazi radova za dva nova vrtića i dogradnju trećeg objekta koji će koristiti svi naši najmlađi sugrađani, bez liste čekanja. Mostovi, javni satovi, fontane, javna rasveta i mnogo toga drugog, samo su deo onoga zbog čega sada sa ponosom možemo da kažemo – da, uradili smo! Brza saobraćajnica koja će Valjevo spojiti sa auto-putem Miloš Veliki ogromna je razvojna šansa za Valjevo. Ne postoji grad u Srbiji u kome se istovremeno grade tri fabrike, zahvaljujući pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, ali i angažovanju gradonačelnika Lazara Gojkovića i njegovih saradnika koji su mnoge stvari uradili i pripremili da bi investicije došle u naš grad.

Danas naši sugrađani prepoznaju ko ih vodi pravim putem, ko se bori i trudi da im obezbedi uslove za pristojan život, sigurnost, mir, profesionalni i lični razvoj. Zato nećemo ćutati na manipulisanje istinom za skupštinskom govornicom, kroz saopštenja i konferencije za medije opozicije, a posebno predstavnika Socijalističke partije Srbije u Valjevu koja je svoju višegodišnju vlast obeležila promašenim investicijama i zakonski diskutabilnim i amaterskim potezima koji su naš grad doveli do velikog kočenja i zaostajanja za državnom politikom razvoja. Ostavili su Valjevu jedino dugove, neasfaltirane puteve i ulice, građane bez vode, devastirana sela i usta puna kritike za upravo one ivesticije koje sami nisu mogli da privedu nameni. Poturaju svoje socijalističke jurišnike da traže i slikaju se pored i najmanjeg oštećenja na ulicama da bi obmanuli građane kako su to ogromni propusti vlasti, omalovažavaju i dovode u pitanje investicije na kojima samo mogu da nam zavide, vređaju ponižavajućim rečima gradonačelnika i predstavnike naše stranke, a posebno žene na rukovodećim mestima, besramno tražeći da kršimo zakone i poslovnike, da presuđujemo umesto sudija i da ih puštamo da zloupotrebljavaju govornicu i lažima truju javni medijski prostor. Svoje prevare i laži pokušavaju da predstave kao istinu. Ali, na njihovu veliku žalost građani Valjeva prepoznaju manipulatorske namere valjevskog SPS-a, a prepoznaju i rad i ostvarene rezultate Srpske napredne stranke.

Mi ćemo nastaviti još više i jače putem rada i razvoja u korist svih Valjevaca. Dajemo sve od sebe da svaki dobronamerni žitelj Valjeva bude zadovoljan svojim gradom. Borimo se za bolje i uspešnije Valjevo i svetlu budućnost sve naše dece, uz veru u naše sugrađane da ćemo svi zajedno ostaviti iza sebe i poslati u zaborav sve one koji su dokazani relikti prošlosti, kao i sve one koji nemaju šta drugo da nam zamere pa najobičniji lapsus linguae predstavljaju kao kardinalnu grešku. A jedino što bi zaista mogla da bude kardinalna greška za Valjevo ste vi gospodo iz Socijalističke partije Srbije sa svojim saradnicima iz opozicije. Srpska napredna stranka i građani Valjeva vam neće dozvoliti da bilo koga u našem gradu obmanete, jer vaše namere su rasvetljene i od svih prepoznate“, navedeno je u saopštenju koje potpisuju potpredsednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo Branko Vuković, dr Zorica Jocić i Dragutin Kuzmanović.