28/05/2024
Najnovije vesti

“ČISTIJA SRBIJA” U LAJKOVCU

Autor 17/10/2021

Projekat “Čista Srbija” predviđa izgradju 30.193 metra kanalizacione mreže u selima Rubribreza, Bogovađa i Jabučje, rekonstrukcija davno početog postrojenja za preradu otpadnih voda u Lajkovcu i novo postrojenje u Bogovađi.

Ukupna vrednost projekta u opštini Lajkovac je 15,5 miliona evra, a finansijer je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Izvođač je kineska kompanija “China Road and Bridge Corporation”.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, tim povodom je rekao da je reč o najvećoj investiciji u Lajkovcu.

“Mi smo u prethodnih 30 godina uradili ukupno 70 kilometara fekalne i kišne kanalizacije, a sada ćemo odjednom dobiti preko 30 kilometara kanalizacione mreže. Dobićemo dva nova postrojenja za preradu otpadnih voda, za Lajkovac i za Bogovađu. Ovim projektom ćemo podići kvalitet života u našoj opštini i nivo ekološke svesti građana.”

Povodom početka izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Opštinu Lajkovac i naselje Rubribreza posetili su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović i direktor kompanije CRBC, Džang Sjaojuen.