14/07/2024
Najnovije vesti

Crvena zvezda ubedljiva u Petnici

Autor 29/10/2023

Derbi petog kola “B” grupe vaterpolo Super lige Srbije između Valis Vege i Crvene zvezde pripao je beogradskoj ekipi rezultatom 8:13 (1:4, 1:5, 2:1, 4:3 ).

Čini se da su valjevski vaterpolisti sa previše respekta ušli u duel protiv renomiranog protivnika pa je Crvena zvezda već nakon prve četvrtine vodila 4:1. Čvstom odbranom beogradski vaterpolisti nisu ostavljali mnogo prostora u napadu domaćinu. Grešilo se u ključnim momentima, dok su gosti kažnjavali svaku grešku domaćina. Mlaki šutevi ka golu gostiju, promašeni peterci, nerealizovani napadi sa igračem više…i nije moglo a da nakon druge četrvtine rezultat na semaforu pokaže rezultat od 2:9.

Tek u nastavku “vidre” su pokazale da rezultati na tabeli nisu slučajnost, dobivši dve četvrtine u nastavku u svoju korist, ali je visok rezultat iz prvog dela utakmice bio nenadoknadiv za bilo kakav preokret.

Nikolov i Kovačević postigli su na ovom susretu po dva gola, a po jednom su se u strelce upisali Baucalo, Rogač, Kasum i Brkić.

U redovima Crvene zvezde najefikasniji igrač je bio Radović sa četiri pogotka, dok su se Gogov i Vasić po dva puta upisali u strelce.

Uprkos porazu Valis Vega je uspela da zbog bolje gol razlike zadrži treće mesto na tabeli, koje deli sa ekipom beogradskih Vukova, od kojih su poraženi u prošlom kolu. Nesumljivo je da će nastavak prvenstva biti veliko iskušenje za valjevske vaterpoliste.

Ostaje žal za boljim otporom jer su Valisovci u trećoj i četvrtoj četvrtini pokazali svoje vrednosti. Valja istaći da su tribine u Petnici bile pune i da je podrška navijača bila na Superligaškom nivou.