17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • CRVENI KRST VALJEVO – UČIMO DA POMAŽEMO CELOG ŽIVOTA
Crveni-krst-Valjevo-10-09-2022.jpg Objektiva.rs Valjevo

CRVENI KRST VALJEVO – UČIMO DA POMAŽEMO CELOG ŽIVOTA

Autor 10/09/2022

Crveni krst Valjevo održaće javni čas na Gradskom trgu kojim će obeležiti Svetski dan prve pomoći, 10. septembra 2022. godine, od 11 sati i 30 minuta. Ovogodišnja poruka Svetskog dana prve pomoći glasi: “Učimo da pomažemo celog života“.

Stoga će aktivnosti u okviru događaja biti usmerene na značaj obnavljanja veština neodložne pomoći i prepoznavanja situacija u kojima bi one trebalo da se primene.

Ciljna grupa je celokupno stanovništvo, ali uz poštovanje specifičnosti koje svaka pojedinačno kategorija društva sa sobom nosi i uz prilagođavanje aktivnosti svakoj od njih.

Na početku javnog časa, prisutne će pozdraviti dr Mirjana Antonijević, postdoktorand Univerziteta u Notingemu, dobitnica nagrade Grada Valjeva za 2022. godinu u oblasti nauka, koja je promoter aktivnosti.

“Zadovoljstvo nam je što će naša sugrađanka, prepoznata naučna prvorazrednica evropskog ranga, dati podršku aktivnostima koje u saradnji sa medicinskom školom “Dr Miša Pantić” organizuje Crveni krst Valjevo,” navode organizatori javnog časa.