22/07/2024
Najnovije vesti
Dan-pesacenja-10-Septembae-2022-Korak-blize-zdravlju-Planinarsko-smucarsko-drustvo-Magles-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

10. SEPTEMBRA DAN PEŠAČENJA – “KORAK BLIŽE ZDRAVLJU”

Autor 10/09/2022

Povodom 10. septembra – Dana pešačenja, Planinarsko smučarsko društvo “Magleš” iz Valjeva priređuje akciju na Divčibarama.

Tim povodom, pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže jer pešačenje ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje, a posebno u borbi za jačanje imuniteta.

Polazak je u 9 časova iz centra Divčibara, odakle će ići stazom pored Žujan potoka do tzv. Beogradskog naselja, pa uz malu ski stazu do odredišta “Drvo ljubavi” i potom uspon do Crnog vrha čija je nadmorska visina 1096 metara, da bi se potom niz veliku ski stazu spustili do centra visoravni.

Prema navodima organizatora, staza nije zahtevna, pogodna je za sve starosne kategorije. Pri tome napominju da se svi zainteresovani mogu priključiti učesnicima u bilo kom delu staze i prošetati koliko žele.

U okviru ovogodišnje kampanije priređene povodom 10. septembra -Dana pešačenja, koja se istovremeno održava u celoj državi, uključeno je više od 100 klubova i organizacija pod okriljem Planinarskog saveza Srbije. Prethodnih godina bilo je više od 13 hiljada učesnika iz 72 grada.

Takođe, i ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera i biće realizovana uz mere propisane protiv širenja pandemije. Cilj je promocija zdravog načina života uz pešačenje i aktivnosti u prirodi, kao najboje preventive.

“Dan pešačenja” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koje utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet, pored ostalog navodi Dragan Pantelić iz “Magneš”.