28/02/2024
Najnovije vesti

DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE

Autor 15/09/2021

Povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i obeležavanja Dana proboja Solunskog fronta, 80 godina narodnog ustanka, kao i Dana oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, delegacije Vojske Srbije, Grada Valjeva i SUBNOR-a, odali su počast nastradalima i palim borcima, položivši vence na Spomen – groblju iz Prvog svetskog rata, potom i u Spomen parku na Petom puku.

Delagacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predvođena komandantom Garnizona u Valjevu, pukovnikom, Sašom Stojiljkovićem, uz vojničke počasti, položila je venac na Spomen – groblju iz Prvog svetskog rata, kao i u Spomen parku na Petom puku. U ime Grada Valjeva, cveće su položili zamenik predsednika Skupštine, Viktor Mićić i sekretar Skupštine, Branka Rosić.

U Spomen parku na Petom puku SUBNOR Valjevo je organizovao program obeležavanja 80 godina od oslobođenja Valjeva i ustanka u Srbiji protiv fašizma. Tom prilikom, prvi put je održan parastos nastradalima i palim borcima. Pomen je služio sveštenik, Zoran Jakovljević. Svojim prisustvom, skup su uveličali predstavnici SUBNOR-a iz cele Srbije, predvođeni predsenikom, generalom, Vidosavom Kovačevićem. Takođe, venac je položila delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Valjevo.

U ime Grada Valjeva prisutne je pozdravio pomoćnik gadonačelnika, Miloš Milutinović: “Imamo obavezu prema našim precima da se sećamo njihovih dela zbog kojim mi danas živimo u miru i slobodi. Čuvajmo tekovine borbe za oslobođenje u Prvom i Drugom svetskom ratu”.

Prisutnima su se obratili i predsednik SUBNOR-a Valjevo, Rajko Milutinović, kao i poštovalac tekovina NOR-a, Zorica Jeremić Šević, zatim dramski umetnik Lepomir Ivković. Povodom ovog datuma značajnog u domaćoj istoriji, prisutne su pozdravili i Dragiša Simić, osnivač Udruženja za odbranu ćirilice “Dobrica Erić” i predstavnici SUBNOR-a iz Sremske Mitrovice.

Foto SKJ