30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • COVID PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA, OSTALI PREGLEDI ODRASLIH U NOVOM NASELJU
Valjevo Dom zdravlja Foto Dragan Krunić Objektiva.rs

COVID PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA, OSTALI PREGLEDI ODRASLIH U NOVOM NASELJU

Autor 15/09/2021

Od četvtrtka proširenje kapaciteta KOVID ambulante, ostali pregledi odraslih u Novom naselju.

Zbog sve većeg broja pregleda (u utorak je registrovano 719 odraslih, od čega 317 prvih pregleda), testiranja i analiza, Dom zdravlja Valjevo je primoran da od četvrtka, 16. septembra proširi kapacitete za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata.
Osim u prizemlju, od sutra će se ovi pregledi obavljati i na odeljenju Medicine rada (drugi sprat – levi deo). Pacijente će pregledati šest lekara istovremeno, od ponedeljka biće ih sedam. Radno vreme je od 7 do 22 časa.
Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje i dalje je u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu.

Ostali pregledi odraslih građana od sutra,16.septembra, biće obavljani u ambulanti Novo naselje, uz radno vreme od 7 do 20 časova. U dve smene će raditi po četiri lekara Opšte medicine i Medicine rada. U ambulanti u Novom naselju će funkcionisati i mini laboratorija.

Naglašavamo da će zdrava deca i trudnice u narednom periodu za
laboratorijske analize ići u
Biohemijsku laboratoriju Opšte bolnice.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.
Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.
Pregledi radnika i drugi specifični pregledi biće obavljani u ambulanti Peti puk.
Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Dom zdravlja Valjevo (ovde)