13/06/2024
Najnovije vesti

DESETA POBEDA METALCA

Autor 04/12/2022

Nastavljaju košarkaši Metalca sa odličnim partijama. Zabeležena je nova pobeda, ovoga puta na parketu Hale sportova, ovoga puta nad ekipom Vršca- rezultat 99:77 (23:24, 25:12, 33:17, 18:24) za valjevske košarkaše.

Prepuna Hala sportova, sjajna atmosfera, i odlična igra od prvog minuta obeležili su ovu utakmicu. Mada tabela pokazuje jasnu razliku u dosadašnjem toku prvenstva činjenica da se na klupi Vršca nalazi Vladimir Đokić,dugogodišnji igrač i trener Metalca, kao i mala bojazan da bi mogao da “pročita” strategiju domaće ekipe, brzo je pala u vodu.

Samo u prvoj četrvrtini viđena je ravnopravna borba u kojoj su gosti uspeli da ostvare prednost. Metalac je u svojoj prepoznatljivoj igri u trugoj i trećoj odličnom igrom napravio razliku koja je u par navrata bila i preko 30 poena. Razograo se Durmo koji je postigao 23 poena, uz standardno dobre Dafija sa 16 i Meninga sa 14 pogodaka. Dobro je išao i šut za tri poena, a u ekipi su se konačno oporavljeni našli i Šešlija koji je zabeležio 12 poena, i Ilić koji je postigao 2 pogotka. Luković je po običaju dominirao u reketu, a visoka prednost ponovo je pružila šansu mladim valjevskim igračima Teofiloviću, Jankoviću i Pajiću da se predstave valjevskoj publici. Teofilović je najbolje iskoristio igru zabeleživši pet poena.

Ovom pobedom Metalac se učvstio na drugoj poziciji na tabeli, a igrom i kvalitetom jasno je da je plasman u viši rang- drugu Aba ligu sasvim očekivan.

U sledećemo kolu valjevski košarkaši gostuju na nezgodnom terenu u Novom Pazaru.