19/05/2024
Najnovije vesti

VALIS POTOPIO NAIS

Autor 04/12/2022

U odličnoj igri Valis je nanao težak poraz ekipi Nais iz Niša- 25:14 (7:5, 5:2, 4:3, 9:4).

Od samog početka valjevski vaterpolisti su poveli i nisu dozvolili nišlijama da ozbiljnije ugroze prednost. Brzo su poveli valjevci sa 3:0, trgli su se gosti i smanjili na 3:2, ali to je bilo jedino što su uspeli u toku cele utakmice. Nastavak utakmice obeležio je odličnu i iznad svega agresivnu odbranu Valisa, pa su gosti u pojedinim napadima ostali bez dovoljno vremena za napad. Predsnost Valisa rasla je iz munuta u minut, a valja istaći da su domaći vaterpolisti u trećoj i četvrtoj četvrtini “presingom” podigli prednost, koja je čini se mogla da bude i veća.

Evidentna rezlika u kvalitetu i fizičkoj spremi bila je na strani valjevske ekipe, u kojoj je najefikasniji bio kapiten Radanović sa pet golova, odličan je bio i Baucalo sa četiri, dok su po tri gola upisali Jazdanhan, Bursać i Obradović, Šofranac i Arsenović po dva, a Mitrović i Gavrilović po jedan gol.

Posle sedam odigranih kola Valis deli šesto mesto sa ekipom NBG Vukovi, koja je i sledeći protivnik. Utakmica se igra u Petnici u nedelju 11.decembra sa početkom u 19 sati.