24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • DIPLOMCI BRILJIRALI TREĆE VEČERI ABRO FESTA

DIPLOMCI BRILJIRALI TREĆE VEČERI ABRO FESTA

Autor 30/09/2022

“Hajde da improvizujemo”, predstava diplomaca FDU iz Beograda, oduševila je valjevsku publiku, treće, do sada najposećenije večeri 17. Abro festa u Valjevu.

Da ne treba da brinemo za mlade glumačke naraštaje bilo je jasno nakon početka predstave. Do sada neviđen glumački čas na daskama Centra za kulturu, uz Srđana J. Karanovića i osam budućih glumaca, uz 90-to minutne improvizacije po nalogu Srđana Karanovića, ali i učešće publike po potrebi. Budućim glumcima bilo je potrebno veoma kratko vreme da sa publikom naprave “hemiju”, aktivno je uključe u tok improvizacije, a pri tome pokažu sve svoje talente, i dokažu da smo na sceni Centra za kulturu sinoć videli neverovatno talentovanu klasu Fakulteta dramskih umetnosti.

Ređale su se improvizacije uz salve smeha publika, ali i glumaca na bini do te mere, da su mladi glumci na poklonu tri puta vraćani na bis. I treba dobro zapamtiti ova imena, jer ne treba sumnjati da su pred njima karijere: Jovana Berić, Marta Bogosavljević, Teodora Dragićević, Andrijana Đorđević, Iva Milanović, Mina Nenadović, Luka Grbić, Đorđe Kadijević, Aleksa Marković, Nikola Mijatović. I oni su glavni “krivci” za još jedno sjajno veče Abro festa. Šef klase Srđan J. Karanović svakako ima razloga za zadovoljstvo jer je već stvorio odlične glumce. Na njima je da sav sinoć prikazani talenat u daljim godinama nadgrade i polete visoko u svet pozorišta i filma.

Završno veče Abro festa je na programu u subotu. Po tradiciji zatvara ga premijera gradskog pozorišta Abrašević “Sile u vazduhu”, u režiji Miroslava Ćiše Trifunovića. Početak predstave je u 20 sati.