28/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo vreme Valjevo-vesti-FOTO-Objektiva.rs-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Radevo-selo-pogled-na-valjevske-planine-Medvednik-Maljen-Povlen

Do ponedeljka veoma toplo vreme, potom vremenske nepogode

Autor 26/08/2023

Prema upozorenju za područje Srbije, Republičkog hidrometeorološkog zavoda na visoke temperature, do ponedeljka, 28. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 do 38°C, u Beogradu oko 37°C.

Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode za 29. avgust 2023. – U utorak, 29. avgusta,  lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

Prema merenjima u podne, temperatura u Valjevu 33 stpena Celzijusa,  relativna vlažnost vazduha 41%, atmosferski pritisak 992,5 milibara i duva vetar iz pravca istoka, brzinom od dva metra po sekundi.

Do ponedeljka, 28. avgusta, zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 do 38°C.

U ponedeljak, 28. avgusta, posle podne u planinskim predelima jugozapadne Srbije, a krajem dana i na severozapadu zemlje uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom.

U utorak, 29. avgusta, značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grmljavina, grad i olujni vetar u zoni najizraženijih pljuskova, upozorava Republički hidrometeorološki zavod Srbije.