28/02/2024
Najnovije vesti
Objektiva.rs Valjevo Beograd Srbija Skupština

DO SADA OSAM LISTA 16 KANDIDATA

Autor 21/02/2022

Republička izborna komisija do sada je usvojila osam lista za parlamentarne izbore zakazane za 3. april 2022. godine. Na pet lista je, iz valjevskog kraja, 16 kandidata za narodne poslanike.

Na Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ kandidati iz Valjeva su: na 155. mestu je Jelena Nikolić Lekić, master ekonomista i na 197. mestu je Ivan Ilić, diplomirani ekonomista.

Proglašena je Izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” koju je podnela Koalicija: Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i „Zeleni Srbije“. Komisija je usvojila i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komsije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste Ivivca Dačić – premijer Srbije. Za člana imenovan je Đorđe Pavlović, diplomirani pravnik iz Valjeva. Na listi SPS kandidati za poslanike iz Valjeva su: na 16. mestu Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista; na 89. je Đorđe Milanović, master ekonomista, na 145. mestu je Slavica Pavlović, diplomirani ekonomista i na 248. poziciji Milena Dosković, viši arhivski tehničar.

RIK je proglasila Izbornu listu Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka. Kandidati iz Valjeva su: na 30. mestu Željka Milićević, novinar i na 78. mestu Veran Panić, diplomirani pravnik- advokat.

Lista koalicije Ujedinjena Srbija proglašena je 5. Kandidati za narodne poslanike liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” su: na 18. mestu je Valjevka, Tatjana Manojlović, novinarka, potom na 57. mestu je Branislav Ivković, diplomirani pravnik – advokat, 95. je Zorica Đogović, diplomirani ekonomista i na 128. mestu Ivan Malešević, muzičar.

Kandidati koalicije NADA, pored ostalih, su: Saša Pavlović, master hemijske tehnologije na 42. mestu, zatim Milan Petrović, medicinski tehničar je na 61. mestu, Marko Nikolić diplomirani inženjer saobraćaja na 88. i Zorica Todorić, diplomirani ekonomista je na 124. mestu liste NADA.

USVOJENO OSAM LISTA ZA PARLAMENTARNE IZBORE

Republička izborna komisija do sada je usvojila osam lista za izbore poslanika u Narodnoj skupštini Srbije: Srpske napredne stranke, koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – “Zeleni Srbije”, zatim Saveza vojvodjanskih Mađara, kao i Srpske radikalne stranke.

Usvojena je lista koalicije “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” u čijem su sastavu na republičkom nivou: Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka, kao i DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka.

Na sednici RIK-a, 20 februara, usvojene su liste: koalicije “DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – Srpska koalicija NADA -Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI ) – Vojislav Mihailović”, zatim “Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka” i lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić”.