22/07/2024
Najnovije vesti
26-10-2022-Edukacija-i-obuka-ljudskih-resursa-u-turizmu oBJEKTIVA.RS vALJEVO Turistička organizacija Valjevo Srbija

EDUKACIJA LJUDSKIH RESURSA U TURIZMU

Autor 25/10/2022

Program “Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije” koji u nekolicini gradova realizuje Turstička organizacija Srbije, zakazan je za sredu, 26. oktobar 2022. godine od 10 sati i 30 minuta na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija – odsek Valjevo.

Nakon uvodnih pozdrava profesora dr Mladena Vićentića, rukovodioca Akademije – odseka Valjevo i Ane Marković, direktorke Turističke organizacije Grada Valjeva, slede radionice.

Prva je na temu “Upravljanje krovnim brendom turističke destinacije i njegova primena na destinacije lokalnog karaktera” koju će održati Nemanja Milenković, direktor Fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”. Potom će Manuela Hrvatin, sertifikovani vodič “Interpret Europe” u Hrvatskoj sa učesnicima razgovarati o mogućnostima razvoja turističkih proizvoda sa posebnim akcentom na kreativne industrije.

Tom prilikom biće prikazani primeri dobre prakse Istarske županije u turizmu, uz predstavljanje uslužnih delatnosti povezanih sa interpretacijom baštine, tako da će Manuela Hrvatin govoriti i o kulturnom turizmu, kulturnim rutama, manifestacijama, projektima Evropske unije, prekograničnoj saradnji, zajedničkim umreženim brendovima jer podaci upućuju da je rastući trend turističkih poseta na destinacijama interpretacijskih centara, eko muzeja i kulturne baštine.

Direktor Fondacije iz Novog Sada, Nemanja Milenković će u svom obraćanju pojasniti na koje načine graditi brend sa postavljenim strateškim i taktičkim ciljivima kroz primere svetske i regionalne prakse.

“Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije” Akademija strukovnih studija – odsek Valjevo, sreda, 26. oktobar, 10 i 30.