17/04/2024
Najnovije vesti

Fap uz pomoć sudija odneo tri boda iz Valjeva

Autor 17/03/2024

Drugo kolo Srpske lige zapad u kome su se sastali Budućnost Krušik i Fap iz Priboja- kandidat za ulazak u Prvu ligu obeležila je sudijska lakrdija na stadionu u parku Pećina.

Gosti su odneli tri boda iz Valjeva uz rezultat 1:2 (1:0) a ljudi u crnom su juče pokazali tamnu stranu sporta. Sudijska trojka na čelu sa Srđanom Dimitrijevićem iz Kragujevca pokazali su kako ne treba suditi, ili još bolje kako treba suditi za svog favorita.

O sudijama kasnije. Pod imperativom pobede Fap je krenuo silovito u napade ka golu Budućnost Krušika. Dobra valjevska odbrana međutim nije dozvoljavala da gol domaćina bude ozbiljnije ugrožen. Fap je prodorima po krilnim pozicijama i ubacivanjem lopte u kazneni prostor pokušao preko visokog Milunovića da promeni rezultat, ali je jedina ozbiljnija prilika zabeležena u 22.minutu, kada je lopte preletela preko prečke. Budućnost Krušik se polako oslobađala pritiska, i sve češćim kontrama ugrožavala gol gostiju.

Tako je i došlo do vodećeg gola Budućnosti. Sevnula je kontra u 16. minutu po desnoj strani, lopta je odlično ubačena ka Paniću koji je bio na ivici 16-terca, on je odlično prodro u kazneni prostor i još boljim udarcem matirao golmana gostiju za 1:0. Vođstvo Budućnosti još više je razbuktalo situaciju na terenu, Pribojci su na sve načine pokušavali da stignu do izjednačenja, ali je golman domaćih Milinković odlično branio. Imala je Budućnost priliku da “overi” utakmicu pet minuta pre završetka prvog poluvremena, ali Starčević sa pet metara nije uspeo da glavom osigura vođstvo nakon centar šuta sa desne strane.

Drugo poluvreme obeležila je snažna igra Fap-a, jer je četa trenera Kovačevića krenula na sve ili ništa. Do izjednačenja je došlo iz sumnjive pozicije kada je Obućina snažnim šutem matirao Milinkovića. Brze kontre valjevske ekipe završavale su se uglavnom rušenjem domaćih igrača koje sudija uglavnom nije sankcionisao, a pobednički gol Fap je postigao udarcem sa 11 metara, u prekršaju koji je samo sudija video. Golman Budućnosti dobro je pročitao šut, ali se lopta odbila izvođaču jedanaesterca Plaziniću koji je potvrdio šut za 2:1.

Jedanaesterac Fap-a odbranio je golman Milinkocić, ali se lopta odbila do izvođača koji je postigao gol

Ostatak utakmice protekao je u jalovim napadima domaće ekipe, zaustavljanju igre, valjanju gostujućih igrača po terenu, a paradoksalnu situaciju za kraj sudija je zabeležio u 92.minutu, kada je grub prekršaj nad Panićem na 17-18 metara od gola Fap-a sudio kao kontra- faul.

Kao što je već navedeno sudijska trojka je bila posebna priča. Tokom prvog poluvremena pomoćni sudija gotovo da nije spuštao ruku sa zastavicom, praktično je bilo nemoguće organizovati napad a da to nije ofsajd pozicija. Glavni sudija sekao je igru kako se njemu sviđalo, uglavnom na štetu domaće ekipe. Navijači Budućnost Krušika burno su reagovali, kao i klupa Budućnost Krušika, žuti kartoni su deljeni sa obe ruke. Za “dobro” suđenje sva četvorica sudija ocenjeni su najnižom- negativnom ocenom, ali slaba vajda od toga. Bodovi su otišli u Priboj, kazne za sudije na osnovu negativnih ocena slede, a prvenstvo se nastavlja. I to doše kao usud srpskog fudbala.

Budućnost Krušik je juče igrala u sastavu:

Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić, Starčević, Nešković (od 52. P. Stojanović), N. Stojanović (od 52. Aleksić), Milovanović, Petrović

U trećem kolu nastavka prvenstva valjevski fudbaleri gostuju u Ljubiću gde će se sastati sa ekipom Poleta.