14/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-FOTO-Studio-M-balerine

Festival plesa “Igraj Valjevo 2023.”

Autor 27/10/2023

Deveti festival plesa “Igraj, igraj Valjevo 2023.” je u subotu, 28. oktobra 2023. u Sportskoj hali Student u Valjevu, od 11,30 do 17 sati. Organizator je Studio M, a pokrovitelj je Grad Valjevo. Ulaz je slobodan.

Prema navodima organizatora: “Ovo je prilika da uživamo u scenskim i modernim plesovima. Na festivalu će učestvovati 490 plesača koji će predstaviti 47. koreografija iz jedanaest plesni škola iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Obrenovca, Lazarevca, Lajkovca, Uba, S Palanke i Valjeva.

Pošto je tek počela nova plesna sezona u septembru, ovo je prilika da uz iskusne plesače nastupe i mnogi plesači po prvi put. Iz valjevskog Studija M po prvi put će nastupiti 20 balerina, koje su od septembra ove godine u školici modernog baleta.

Zbog rekonstrukcije Centra za kulturu Valjevo, Studio M se odlučio da u Hali sportova Student, ugosti plesače iz nekoliko gradova iz Srbije.

Lepota pokreta i trajanja “Studija M” – pročitajte OVDE

Ovaj festival je revijalnog karaktera i nema takmičarski karakter, pa je ovo prilika da  se plesači predstave koreografijama njihovih koreografa, da bez tenzija za plasmanom, uživaju svi u lepoti plesne umetnosti. Biće ovo prilika da u Valjevu vidimo mnoge uspešne plesače, ali mnogima će ovo biti i prvi javni nastup i prva medalja i diploma. Posebno je zadovoljstvo što će prve nastupiti veoma uspešne na svetskim i evropskim takmičenjima, balerine  Viva Dance Academy iz Novog Sada.”