19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Finale prvenstva Srbije u odbojci za juniorke
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-FOTO-OK-Zeleznicar-Lajkovac-juniorke-maj-2023.

Finale prvenstva Srbije u odbojci za juniorke

Autor 26/05/2023

Finalni turnir Prvenstva Srbije u odbojci za juniorke počinje danas, 26. i traje do nedelje, 28. maja 2023. godine u lajkovačkoj Hali sportova i sportskoj sali Srednje škole “17. septembar”. Učestvuje 12 ekipa u četiri grupe.

U A grupi su: Crvena zvezda, Volejbor Tim iz Bora i Jedinstvo iz Užica. Grupa B: Omladinac iz Novih Banovaca, Gimanzijalac iz Kraljeva i Partizan. U V grupi su: Crno-bele 011 Beograd, Novi Sad i Smeč 5 Kragujevac. U G grupi su: lajkovački Železničar, Desetka Niš i Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca.

Juniorke Železničara su među favoritima za titulu jer prvu postavu čine i članice koje igraju i za seniore. Sa priprema seniorske reprezentacije Srbije stižu Aleksandra Uzelac, koja će odbojkašku karijeru nastaviti u Brazilu, i Stefana Pakić, uz prvotimke Minu Stanojević, Minu Stojanović, Adrianu Kostadinović i Anastasiju Božić. Ovog puta će, zbog oporavka, izostati Vanja Ivanović.

U petak, 26. maja, na domaćem terenu Odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca sastaje se sa Takovom iz Gornjeg Milanovca, od 10 časova; sledeće nadmetanje u okviru grupe za OK Železničar je protiv niške Desetke, od 17 sati.

Polufinalni mečevi, u kojima igraju prvoplasirani po grupama, planirani su u subotu, 27. maja, od 18 i 20 časova. Finale je u nedelju, 28. maja, od 14 sati, uz prenos na YouTube kanalu Odbojkaškog saveza Srbije.