23/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Fudbalsko takmičenje u Lajkovcu, odbojkašice na “Maribor kupu”
Prvi fudbalski kup Lajkovac 2023. prenosi Objektiva.rs vesti Valjevo

Fudbalsko takmičenje u Lajkovcu, odbojkašice na “Maribor kupu”

Autor 16/09/2023

Sportski i Fudbalski savez Lajkovca i FK Železničar, ovog vikenda, organizuju prvi Kup Lajkovca za mlađe fudbalere, dok u okviru priprema za predstojeću sezonu odbojkašice Železničara učestvuju na „Maribor kup 23“.

Prvi kup Lajkovca za mlađe fudbalske kategorije

Sportski savez i Fudbalski savez opštine Lajkovac i FK Železničar, uz podršku lokalne samouprave, ovog vikenda, 16. i 17. septembra, organizuju prvi Kup Lajkovca za mlađe kategorije u fudbalu.

Učestvovaće 46 ekipa u pet selekcija, rođenih od 2012. do 2016. godišta, tako da će Lajkovac i FK Železničar u dva dana ugostiti preko 500 dečaka iz više gradova. Utakmice će igrati na stadionu FK Železničar, u formatu prilagođenom za svaki uzrast.

Na turniru učestvuju fudbalski klubovi: Crvena Zvezda i Olimpik iz Beograda, Jedinstvo Ub, Škola fudbala Ub, Kolubara i Škola fudbala Kolubara kids Lazarevac, Budućnost Krušik, Radnički, Škola fudbala Senjak i Tešnjar iz Valjeva, Napredak Medoševac, Real 28 iz Lazarevca, Ribnica iz Mionice, Škola fudbala Paragon iz Lazarevca, Akademija fudbala Desetka Obrenovac-Zvečka, Akademija fudbala Lazarevac, KMF RB Valjevo i Omladinska škola fudbala Železničar Lajkovac.

U subotu, 16. septembra, od 9 časova i 30 minuta, igraju mališani rođeni 2012. i 2013. godine, a finalna utakmica planirana je za 18 časova. Takmičenje u nedelju, 17. septembra, počinje već od 8 sati i 30 minuta. Nadmetaće se mladi fudbaleri od 2014. do 2016. godišta. Finalne utakmice su od 18 časova.

Pehare i medalje osvojiće tri najbolja tima u svakoj kategoriji, a biće nagrađeni i najbolji pojedinci turnira.

OK Železničar na turniru „Maribor kup 23“

U sklopu priprema za novu sezonu odbojkašice lajkovačkog Železničara, od 15. do 17. septembra, učestvuje na međunarodnom turniru „Maribor kup 23“. Uz domaćina, ekipu Nova KMB Branik, trenutnu formu odmeriće HAOK Mladost iz Zagreba, obrenovački TENT i Železničar.

Dobri sportski odnosi između klubova Nova KMB Branik i Železničar uspostavljeni su pre tri godine, od kada je lajkovački superligaš redovni učesnik na „Maribor kupu“, a zahvaljujući ljubaznim domaćinima provodio je i po nekoliko dana na pripremama. Želja je 2021. godine bio pobednik turnira, prošle godine je zauzeo treće mesto, oba puta u konkurenciji švajcarskog Volero Ciriha, mađarskog Vašaša i domaćina.

Prethodnu proveru OK Železničar je imao na nedavno održanom turniru u Subotici, gde je u finalu poražen od aktuelnog šampiona Jedinstva iz Stare Pazove. Učestvovali su još rumunski Lugoš i domaći Spartak.

Za Opštinu Lajkovac: PR agencija „Pristup“